handdator

Visa fullständig version : Kcal pasta! Snabba svar uppskattas!


erikmarklund
2013-03-05, 19:31
Ska iväg imorgon och håller på att göra matlådor för hela helgen!

Vet det finns trådar om detta och massa men hittar inget direkt svar och har rätt bråttom, så hoppas någon kan ge ett korrekt svar här, tack! :)


Ska koka pasta.

ICA Penne Rigate.
Per 100g okokt?
350 kcal
12g protein
71g kolhydrat
1g fett

Hur mycket kokt pasta i gram är det som gäller för att uppnå näringsinnehållet för 100g okokt?

Kan någon kunnig räkna ut detta?

Mvh

Akada
2013-03-05, 19:34
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=21223

raddum
2013-03-05, 19:49
http://www.kalorierna.se/p/pasta-kokt-utan-salt.846/

waddap
2013-03-05, 19:53
4 dl (70g/dl) blir ca 360 kcal

Bjern
2013-03-05, 20:14
Ska du göra 5 matlådor med pasta och du gjort på 500g okokt vikt så kommer du ha 100g i varje låda när lådorna väger lika mycket.

erikmarklund
2013-03-05, 20:43
Smart!

Jag kokar hela förpackningen, 500 g okokt. Delar det på 5 så får jag ut näringsinnehållet per 100g på 5 portioner. baam

Jeml
2013-03-05, 20:44
Smart!

Jag kokar hela förpackningen, 500 g okokt. Delar det på 5 så får jag ut näringsinnehållet per 100g på 5 portioner. baam

heerregud.. hur står det till i huvudet :confused:

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

Jeml
2013-03-05, 20:56
Hur kan det bli fel? förklara tack :D

haha skärp dig!

..menade hur fan det inte kunde vara självklart från början? :D

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

erikmarklund
2013-03-05, 20:59
hahaha, läste din kommentar flera gånger efter jag svarade och insåg att du drev :laugh::d

ibland är inte huvudet i kontroll under lite stress.. men nu är det löst, tack för snabba svar!

Fugly
2013-03-05, 21:07
Det förutsätter ju att lådorna väger lika mycket från början, i rent material alltså.

Jeml
2013-03-05, 21:08
haha :)

asså man måste ju inte ens väga. gå på ögonmått och gör lika stora portioner borde duga.

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

Fugly
2013-03-05, 21:11
haha :)

asså man måste ju inte ens väga. gå på ögonmått och gör lika stora portioner borde duga.

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

Men, då blir det ju inte exakt... När man ändå håller på så kan man lika gärna göra det rätt.

Jeml
2013-03-05, 21:14
Men, då blir det ju inte exakt... När man ändå håller på så kan man lika gärna göra det rätt.

nej men med bra ögon blir det inte så stor felmarginal och om man ändå ska äta alla lådor samma vecka, gör det ju inte såå mkt om man äter 50kcal mer ena dagen och 50kcal mindre andra. totalt blir det ändå samma ju, jag tkr det är jobbigt att väga exakt allt hela tiden jämt. skönare att höfta på det som går att höfta :)

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

LizaK
2013-03-05, 23:40
Kolozzeums trådar.. <3

Fugly
2013-03-06, 06:17
nej men med bra ögon blir det inte så stor felmarginal och om man ändå ska äta alla lådor samma vecka, gör det ju inte såå mkt om man äter 50kcal mer ena dagen och 50kcal mindre andra. totalt blir det ändå samma ju, jag tkr det är jobbigt att väga exakt allt hela tiden jämt. skönare att höfta på det som går att höfta :)

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

Om man råkar tappa en (eller flera?) av lådorna med pasta då, då kan det ju bli helt fel som helst!

Bryggan
2013-03-06, 09:31
haha :)

asså man måste ju inte ens väga. gå på ögonmått och gör lika stora portioner borde duga.

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2Jeml! Jag är besviken, jag har ju alltid trott du var en opti-människa!!!

Jeml
2013-03-06, 09:34
Jeml! Jag är besviken, jag har ju alltid trott du var en opti-människa!!!

det är jag :D

har man 500g pasta som ska ätas under samma vecka så är det ju bara att dela upp i 5 lika stora portionet, max 15g fel marginal gissar jag att jag skulle ha.. dvs. ca 50kcal. det är ingenting :)

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2