Visa fullständig version : Niacin i ägg
Jag upptäckte precis att ägg inte innehåller något niacin (Vitamin B3) enligt livsmedelsverket. Stämmer detta verkligen?
http://www7.slv.se/Naringssok/Naringsamnen.aspx
I hopp om svar så bumpar jag upp frågan innan den glider vidare till sida två.
King Grub
2013-02-27, 16:44
The niacin level in eggs is low. Values of 17 to 21 μg. per yolk and 56 to 64 μg. per albumen (Dann and Handler, 1941), 0.73 to 0.90 μg. per gm. of whole egg (Snell and Quarles, 1941), 0.76 μg. per gm. of albumen and 0.35 μg. per gm. of yolk (Teply et al., 1942), and 0.72 μg. per gm. of whole egg (Cheldelin and Williams, 1942) have been reported on a fresh egg basis.
http://ps.fass.org/content/30/1/132.full.pdf+html
Tackar. Jag fick tag på en gratisversion, av vad jag tror är samma text, där det stod att 1 ägg innehöll 31ug i snitt, vilket bör vara kring 50-60ug per 100g.
Jag var nämligen nere på biblioteket och lånade boken "Vitaminer & Mineraler Handbok" av Amanda Ursell. I denna står det att 100g ägg innehåller 3.8mg Niacin. Vart kan de ha fått dessa siffror ifrån?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.