handdator

Visa fullständig version : Fettprocent på mjölk. Vilken väljer du?


spoonchest
2013-02-16, 12:19
Jag har fått bilden av att mellanmjölk är det som det säljs mest av i butik.
Tänkte kolla av med kolo om det ligger något i den uppfattningen. Är det genomtänkta val man gör när man väljer mjölk efter fettprocent?
Vad väljer du för mjölk? Pollen är ur ett fettprocentsperspektiv, annars blev det för mycket mjölk att ta hänsyn till. Mjölk.

LillisJ
2013-02-16, 12:20
3% är godast imo. Pollen är inte där :confused:

spoonchest
2013-02-16, 12:22
nuså.

tlk
2013-02-16, 12:25
Fet opastöriserad mjölk. Annars får det va.

Philley
2013-02-16, 12:51
Väljer lättmjölk därför att jag tycker den är godast.

Sheogorath
2013-02-16, 13:26
Minimjölk om jag ska ha det som del i en PWO. Standardmjölk på gröten för smakens skull.

LadyG
2013-02-16, 13:30
3%-ig, för smakens skull. Dricker så sällan mjölk ändå att jag lika gärna kan välja något som faktiskt är trevligt att dricka då.

vasby
2013-02-16, 13:38
Röd mjölk (arla) vad det nu är för procent.

PrimalAeon
2013-02-16, 13:52
Fet opastöriserad mjölk. Annars får det va.

Var hittar man opastöriserad? Får väl inte säljas?

Fuark
2013-02-16, 13:53
Beror på situationen, gammaldags är dock helt klart godast

tlk
2013-02-16, 13:54
Var hittar man opastöriserad? Får väl inte säljas?

Jag kör över bron bara. Inga problem. Är väl ungefär bara Sverige där det inte får säljas. Men det kommer man ju lätt runt det med utifall man känner någon bone.

Kvicksilver
2013-02-16, 14:34
Fet opastöriserad mjölk. Annars får det va.

Vad är det i opastöriserad som gör den bättre? Eller är det för smakens skull? Vad är det för fettprocent?

(jag har aldrig druckit opastöriserad) :confused:

spoonchest
2013-02-16, 14:37
Vad är det i opastöriserad som gör den bättre? Eller är det för smakens skull? Vad är det för fettprocent?

(jag har aldrig druckit opastöriserad) :confused:
Vår fettprocent ligger på 4,6 % tror jag. Den du!

exevision
2013-02-16, 14:40
Gammeldags mjölk är godast. Men jag väljer oftast ekologisk lättmjölk.

Berkiisz
2013-02-16, 14:44
Mellanmjölk all the way

Ronn
2013-02-16, 15:32
Mellanmjölk, bra kompromiss mellan smak och kalorier, steget till lättmjölk ger inte så mycket mindre kalorier men smaken blir sämre tycker jag.

Funkar bra både deff och bulk, bulk = mer volym. :)

REDaction
2013-02-16, 16:06
Minimjölk eller lättmjölk då jag helst inte dricker mina kalorier och mitt smaksinne verkar så pass underutvecklat i det här fallet att jag inte märker någon skillnad mellan de olika ändå :)

LarsLasr
2013-02-16, 16:07
Dricker standard, ju mer kalorier desto bättre!

Någon som testat arlas gammeldags ekologisk ej homogeniserad mjölk? Har sett den på mejerihyllorna men inte vågat smaka. Är det en delikatessprodukt i mjölkdjungeln?

waddap
2013-02-16, 16:15
Varit uppvuxen med att dricka lättmjölk så det har blivit att man fortsatt att handla den. Är det stor smakskillnad om man jämför lättmjölk gentemot fetare 3%ig ?

RassK
2013-02-16, 17:42
Lättmjölk (0,5%) eftersom den är billigast (och funkar bra post-wo)

Duran
2013-02-16, 18:23
En kostkvinna sa en gång till mig att vitaminerna i grön mjölk är "naturliga" medan de sätter tillbaka nya i blå och gul mjölk. Jag minns inte detaljerna, vet inte om vitaminernas naturlighet spelar nån roll heller men jag är inte rädd för fett så sedan dess köper jag grön mjölk om den finns som ekologisk. Annars tar jag den blåa.

ShippEn
2013-02-16, 18:44
3% - endast för smakens skull

Krabby
2013-02-16, 18:53
Mellanmjölk (1.5%) enbart p.g.a. gammal vana, alltid det som fanns hos föräldrarna :)

blondyz
2013-02-16, 18:55
Lättmjölk kör jag på, tycker det är en bra balans mellan törstsläckning och smak. Dricker en liter till varje mål vanligtvis. 3% kan vara gott om man bara tar ett random glas, till mat tycker jag det blir för mastigt.

jagärensnnällman
2013-02-16, 19:05
lätt

vicarious
2013-02-16, 21:59
Mellanmjölk i vanliga fall. När jag är hemma hos farsan blir det direkt från tanken, 3.5-4%-ig ungefär. Mums :)

isterbuk
2013-02-16, 22:09
Minimjölk i shakesen och röd mjölk till kaffet, gröt osv :)

Eldhroka
2013-02-16, 22:13
Helst direkt från kossan, enbart avkyld.

Cranky
2013-02-16, 22:44
En kostkvinna sa en gång till mig att vitaminerna i grön mjölk är "naturliga" medan de sätter tillbaka nya i blå och gul mjölk. Jag minns inte detaljerna, vet inte om vitaminernas naturlighet spelar nån roll heller men jag är inte rädd för fett så sedan dess köper jag grön mjölk om den finns som ekologisk. Annars tar jag den blåa.

Lätt- och mellanmjölk berikas med obligatoriskt med D-vitamin.
Standardmjölk (3%) gör det inte. Den innehåller "naturligt" en högre halt då D-vitamin är fettlösligt.

Jag dricker standardmjölk för den goda smakens skull.

Klein
2013-02-17, 02:40
Ni som dricker fettsnål mjölk efter träning: hur ser ni på studien (http://chua2.fiu.edu/faculty/kalmand/HUN6248/ppp/MSSE%20Whole%20Milk%20stimulates%20MPS%20Elliott%2 04-2006.pdf) som påvisar förbättrat upptag av aminosyror med fetare mjölk? Förvisso oklart vilken exakt fettprocent mjölken de jämförde med hade. Jag förmodar att det motsvarar minimjölk med 0.1% fett.

TABATHA A. ELLIOT, MELANIE G. CREE, ARTHUR P. SANFORD, ROBERT R. WOLFE, and KEVIN D. TIPTON. Milk Ingestion Stimulates Net Muscle Protein Synthesis following Resistance Exercise. Med Sci Sports Exerc. 2006 Apr;38(4):667-74.

jagärensnnällman
2013-02-17, 03:38
Ni som dricker fettsnål mjölk efter träning: hur ser ni på studien (http://chua2.fiu.edu/faculty/kalmand/HUN6248/ppp/MSSE%20Whole%20Milk%20stimulates%20MPS%20Elliott%2 04-2006.pdf) som påvisar förbättrat upptag av aminosyror med fetare mjölk? Förvisso oklart vilken exakt fettprocent mjölken de jämförde med hade. Jag förmodar att det motsvarar minimjölk med 0.1% fett.

TABATHA A. ELLIOT, MELANIE G. CREE, ARTHUR P. SANFORD, ROBERT R. WOLFE, and KEVIN D. TIPTON. Milk Ingestion Stimulates Net Muscle Protein Synthesis following Resistance Exercise. Med Sci Sports Exerc. 2006 Apr;38(4):667-74.

Mamma köper lättmjölk

nissepelle
2013-02-17, 06:17
Ni som dricker fettsnål mjölk efter träning: hur ser ni på studien (http://chua2.fiu.edu/faculty/kalmand/HUN6248/ppp/MSSE%20Whole%20Milk%20stimulates%20MPS%20Elliott%2 04-2006.pdf) som påvisar förbättrat upptag av aminosyror med fetare mjölk? Förvisso oklart vilken exakt fettprocent mjölken de jämförde med hade. Jag förmodar att det motsvarar minimjölk med 0.1% fett.

TABATHA A. ELLIOT, MELANIE G. CREE, ARTHUR P. SANFORD, ROBERT R. WOLFE, and KEVIN D. TIPTON. Milk Ingestion Stimulates Net Muscle Protein Synthesis following Resistance Exercise. Med Sci Sports Exerc. 2006 Apr;38(4):667-74.

Palla bry sig?

Ramrod
2013-02-17, 06:26
Dricker nästan aldrig mjölk men när jag gör det blird et 3% för den är sååå mycket godare.

Duran
2013-02-17, 09:10
Lätt- och mellanmjölk berikas med obligatoriskt med D-vitamin.
Standardmjölk (3%) gör det inte. Den innehåller "naturligt" en högre halt då D-vitamin är fettlösligt.

Jag dricker standardmjölk för den goda smakens skull.

Ajdå, jag var orolig för att jag skulle få höra nåt som tvingar mig att tänka igenom mina mjölkinköp igen.

wird
2013-02-17, 09:50
Mellanmjölk 1.5%, uppväxt med det. Har dock inga problem att dricka mindre fet/fetare.

sudoo
2013-02-17, 10:30
Föredrar helt klart standardmjölk men mellanmjölk funkar också. Tunnare än det så dricker jag hellre kranvatten.

Linjedomarn
2013-02-17, 11:01
3.0% vid bulk och lättmjölk vid deff.

Old Nick
2013-02-17, 11:41
Dricker bara mjölk när jag tar en kasinshake som mellanmål då och då. Och då blir det standardmjök. Fanns det fetare mjölk på affären skulle jag ta den.

Grotesk
2013-02-17, 11:47
Mini, eftersom jag vill känna mig större.

mini_Arnold
2013-02-17, 12:21
3% uppåt smakar nice.
Men under deff är det fettfri som gäller

PEKÅ
2013-02-17, 13:16
vanlig grön :) lätt den godaste.

Fordon
2013-02-17, 14:19
Mellanmjölk. Fanns dock en period när jag fick bestämma själv vilken typ av mjölk som skulle stå i kylen. Då var det gammaldags all the way.

Tricklew
2013-02-17, 15:59
Köper och dricker dom alla, beror på vad jag ska ha den till, och vad jag känner för.


/Vild rebell.

LizaK
2013-02-18, 13:55
Brukar bli mellanmjölk. Fast varierar. Beror på vad jag bakar/lagar för rätter. I vissa fall fungerar ju vad som helst, i andra behöver man något fetare för att det ska bli bra.

Ondskapelsen
2013-02-18, 16:49
Köper den som är billigast. I Norge är det 1,5%.

Faran
2013-02-18, 18:09
1,5% ekologisk som jag dricker, har i gröten och skummar till kaffet.

alden
2013-02-18, 18:22
Eftersom vitaminerna i mjölk är fettlösliga och jag vill ha i mig alla kalorier jag kan få dricker jag gammaldags mjölk. Den är dessutom ohomogeniserad och ostandardiserad vilket innebär att det både blir nyttigare och smakar bättre.

Ser ingen anledning till att dricka mjölk om det inte är så nära "riktig" mjölk som möjligt.

3lbe
2013-02-18, 18:32
Standard 3% om jag får välja.