Visa fullständig version : Kycklingbröstfilé, näringsinnehåll(!?)
Tjenare. Håller på att lägga ihop ett kostschema till deff som snart börjar. Men när jag går in på livsmedelsverkets hemsida och kollar Kycklingbröstfilé u skinn ugnstekt så står det att den har 27,5 g protein per 100 g.
Kollar man på baksida förpackning i de flesta butiker och på olika märken så har de mellan 15-18 g/100 g.
Vad är grejen med detta? :)
det beror på hur mycket vatten dom innehåller
Det brukar vara mängden vatten som skiljer. Kolla bara på mängden protein jämfört med totalt kcalinnehåll.
jasonmago
2013-02-09, 14:00
Tjenare. Håller på att lägga ihop ett kostschema till deff som snart börjar. Men när jag går in på livsmedelsverkets hemsida och kollar Kycklingbröstfilé u skinn ugnstekt så står det att den har 27,5 g protein per 100 g.
Kollar man på baksida förpackning i de flesta butiker och på olika märken så har de mellan 15-18 g/100 g.
Vad är grejen med detta? :)
Baksidan på förpackningen gäller rå kyckling. Det är skillnaden.
Okej men ska jag då ta ett paket som innehåller minst vatten? :P
Baksidan på förpackningen gäller rå kyckling. Det är skillnaden.
JAHA okej.. fan va dum jag känner mig! Så jag får altså ut mer protein då när jag stekt den? :)
Okej men ska jag då ta ett paket som innehåller minst vatten? :P
Protein per krona, PPK, brukar vara mest intressant. Med protein per kalori som komplement.
http://proteinperkrona.se/
JAHA okej.. fan va dum jag känner mig! Så jag får altså ut mer protein då när jag stekt den? :)
Nej, det bildas magiskt inget extra protein om du steker maten.
Det försvinner bara en massa vatten så att ANDELEN protein ökar.
Det är därför som det kan vara 18 g protein/100 g innan tillagning och 25 g protein/100 g efteråt. Andelen protein har ökat från 18% till 25%.
Nej, det bildas magiskt inget extra protein om du steker maten.
Det försvinner bara en massa vatten så att ANDELEN protein ökar.
Det är därför som det kan vara 18 g protein/100 g innan tillagning och 25 g protein/100 g efteråt. Andelen protein har ökat från 18% till 25%.
Aha okej då fattar jag nu :) Tack så mycket!
jasonmago
2013-02-09, 15:33
Protein per krona, PPK, brukar vara mest intressant. Med protein per kalori som komplement.
http://proteinperkrona.se/
Mest intressant om man inte har gott om pengar, för mig är det som är mest intressant smaken. Jag väljer alltid guldfågeln :)
En kycklingfile brukar ligga på
1 kycklingfile = ca 255kcal 53g protein
Kanske kapar tråden lite men men..
I appen shape up (kaloriräknare) kan man välja mellan ett flertal alternativ vad gäller kyckling, något jag reagerat på är att alternativet "kycklingbröst utan skinn" innehåller 165 kalorier/100g medans "stekt kyckling" innehåller 303 kalorier/100g. Hur går det ihop? Vilket kommer närmast sanningen?
Mvh Gustaf
King Grub
2013-02-10, 14:11
Båda är rejält felaktiga.
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11565&lang=sv
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=7530&lang=sv
Tack för snabbt svar! Bra sida!
vicarious
2013-02-10, 14:53
Kanske kapar tråden lite men men..
I appen shape up (kaloriräknare) kan man välja mellan ett flertal alternativ vad gäller kyckling, något jag reagerat på är att alternativet "kycklingbröst utan skinn" innehåller 165 kalorier/100g medans "stekt kyckling" innehåller 303 kalorier/100g. Hur går det ihop? Vilket kommer närmast sanningen?
Mvh Gustaf
Den förstnämnda avser nog tillagad kycklingbröst. Tillagad -> vätska försvinner, kalori & proteinmängder per viktenhet ökar.
303kcal/g, vilken kollar du på då? Enda jag hittar med de siffrorna är den som heter "Stekt Kyckling M Mango" och är per st, vad nu det innebär.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.