handdator

Visa fullständig version : Kycklingbröstfilé, näringsinnehåll(!?)


Ciirree
2013-02-09, 13:55
Tjenare. Håller på att lägga ihop ett kostschema till deff som snart börjar. Men när jag går in på livsmedelsverkets hemsida och kollar Kycklingbröstfilé u skinn ugnstekt så står det att den har 27,5 g protein per 100 g.
Kollar man på baksida förpackning i de flesta butiker och på olika märken så har de mellan 15-18 g/100 g.

Vad är grejen med detta? :)

Fuark
2013-02-09, 13:56
det beror på hur mycket vatten dom innehåller

begt
2013-02-09, 13:57
Det brukar vara mängden vatten som skiljer. Kolla bara på mängden protein jämfört med totalt kcalinnehåll.

jasonmago
2013-02-09, 14:00
Tjenare. Håller på att lägga ihop ett kostschema till deff som snart börjar. Men när jag går in på livsmedelsverkets hemsida och kollar Kycklingbröstfilé u skinn ugnstekt så står det att den har 27,5 g protein per 100 g.
Kollar man på baksida förpackning i de flesta butiker och på olika märken så har de mellan 15-18 g/100 g.

Vad är grejen med detta? :)

Baksidan på förpackningen gäller rå kyckling. Det är skillnaden.

Ciirree
2013-02-09, 14:01
Okej men ska jag då ta ett paket som innehåller minst vatten? :P

Ciirree
2013-02-09, 14:02
Baksidan på förpackningen gäller rå kyckling. Det är skillnaden.

JAHA okej.. fan va dum jag känner mig! Så jag får altså ut mer protein då när jag stekt den? :)

begt
2013-02-09, 14:03
Okej men ska jag då ta ett paket som innehåller minst vatten? :P

Protein per krona, PPK, brukar vara mest intressant. Med protein per kalori som komplement.

http://proteinperkrona.se/

begt
2013-02-09, 14:04
JAHA okej.. fan va dum jag känner mig! Så jag får altså ut mer protein då när jag stekt den? :)

Nej, det bildas magiskt inget extra protein om du steker maten.

Det försvinner bara en massa vatten så att ANDELEN protein ökar.

Det är därför som det kan vara 18 g protein/100 g innan tillagning och 25 g protein/100 g efteråt. Andelen protein har ökat från 18% till 25%.

Ciirree
2013-02-09, 14:10
Nej, det bildas magiskt inget extra protein om du steker maten.

Det försvinner bara en massa vatten så att ANDELEN protein ökar.

Det är därför som det kan vara 18 g protein/100 g innan tillagning och 25 g protein/100 g efteråt. Andelen protein har ökat från 18% till 25%.

Aha okej då fattar jag nu :) Tack så mycket!

jasonmago
2013-02-09, 15:33
Protein per krona, PPK, brukar vara mest intressant. Med protein per kalori som komplement.

http://proteinperkrona.se/

Mest intressant om man inte har gott om pengar, för mig är det som är mest intressant smaken. Jag väljer alltid guldfågeln :)

waddap
2013-02-09, 17:25
En kycklingfile brukar ligga på

1 kycklingfile = ca 255kcal 53g protein

gustafh
2013-02-10, 14:08
Kanske kapar tråden lite men men..

I appen shape up (kaloriräknare) kan man välja mellan ett flertal alternativ vad gäller kyckling, något jag reagerat på är att alternativet "kycklingbröst utan skinn" innehåller 165 kalorier/100g medans "stekt kyckling" innehåller 303 kalorier/100g. Hur går det ihop? Vilket kommer närmast sanningen?

Mvh Gustaf

King Grub
2013-02-10, 14:11
Båda är rejält felaktiga.

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11565&lang=sv

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=7530&lang=sv

gustafh
2013-02-10, 14:22
Tack för snabbt svar! Bra sida!

vicarious
2013-02-10, 14:53
Kanske kapar tråden lite men men..

I appen shape up (kaloriräknare) kan man välja mellan ett flertal alternativ vad gäller kyckling, något jag reagerat på är att alternativet "kycklingbröst utan skinn" innehåller 165 kalorier/100g medans "stekt kyckling" innehåller 303 kalorier/100g. Hur går det ihop? Vilket kommer närmast sanningen?

Mvh Gustaf

Den förstnämnda avser nog tillagad kycklingbröst. Tillagad -> vätska försvinner, kalori & proteinmängder per viktenhet ökar.

303kcal/g, vilken kollar du på då? Enda jag hittar med de siffrorna är den som heter "Stekt Kyckling M Mango" och är per st, vad nu det innebär.