Adrian
2004-02-16, 18:45
Tjaba på er Måste rekomendera er alla ett Jäklig god bakelse+ har två små frågor iaf jag börjar med bakelsen
Receptet
Ingredienser
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker (jag kör med Fruktsocker)
125 g Lätt Kesella
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
500 g Lätt Kesella
1 dl strösocker (samma sak här. Fruktsocker)
1 dl Mini crème fraiche
1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 citron
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop äggen och rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i mitten av ugnen 30 – 35 min. Låt kakan kallna och servera den i bitar eller rutor.
Oki nu till frågorna. Vad tror ni GI hamnar på, om kan bakar den med fruktsocker? Och fråga nr 2 hur är det med honungsmelon har den samma GI som vattenmelon ca 120??
Smaklig måltid
MVH Adrian
Receptet
Ingredienser
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker (jag kör med Fruktsocker)
125 g Lätt Kesella
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
500 g Lätt Kesella
1 dl strösocker (samma sak här. Fruktsocker)
1 dl Mini crème fraiche
1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 citron
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop äggen och rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i mitten av ugnen 30 – 35 min. Låt kakan kallna och servera den i bitar eller rutor.
Oki nu till frågorna. Vad tror ni GI hamnar på, om kan bakar den med fruktsocker? Och fråga nr 2 hur är det med honungsmelon har den samma GI som vattenmelon ca 120??
Smaklig måltid
MVH Adrian