YTS
2013-01-08, 22:41
När Pripps invigde den nya fabriken i Göteborg 1976 bryggde de en mellanöl till invigningsfesten, en bekant ordna en oöppnad burk åt mig, samma år.
Min första tanke var att jag skulle öppna ölen, för att inte ölen skulle bli dålig i burken, men det gjorde jag lyckligtvis inte. Istället har burken stått i ett skåp i 36 år. Men nu ikväll tyckte jag att jag skulle se vad som hänt med ölen, så jag tappa upp den på ett pint glas från Ravenhead. Det första jag märkte var att det inte var någon kolsyra alls kvar i ölen. Det andra var att det mer smaka portervin än öl. Gott!
Min första tanke var att jag skulle öppna ölen, för att inte ölen skulle bli dålig i burken, men det gjorde jag lyckligtvis inte. Istället har burken stått i ett skåp i 36 år. Men nu ikväll tyckte jag att jag skulle se vad som hänt med ölen, så jag tappa upp den på ett pint glas från Ravenhead. Det första jag märkte var att det inte var någon kolsyra alls kvar i ölen. Det andra var att det mer smaka portervin än öl. Gott!