Visa fullständig version : Mjölk vs filmjölk. Protein
exevision
2013-01-01, 17:06
Är det någon större skillnad i vassle/kasein fördelningen i filmjölk jämfört med mjölk eller är det samma?
Läs på paketen? knappt skillnad..........
Jag skulle gissa att skillnaden mellan vassle och kasein i mjölk och filmjölk är att det är lite mer kasein i filmjölk och därför är den lite fastare!
Läs på paketen? knappt skillnad..........
står vassle och kasseinfördelningen på paketen? knappast?
Glöm det jag sa!
När jag googlade det fick jag fram att filmjölk är koagulerad mjölk!
Slutsats: Det bör vara exakt samma fördelning men att i filmjölk har kaseinet klumpat ihop sig till följd av ett lägre pH-värde än i mjölk!
Google in my <3
Det är samma mängd och förhållande i mjölk och filmjölk.
Men lite dyrare yoghurtar med tillsats av dofilus eller bifidusbakterier har ofta extra tillsats av vasslekoncentrat ( ? ) för att bakterierna behöver mer protein för att trivas.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.