handdator

Visa fullständig version : Mjölk vs filmjölk. Protein


exevision
2013-01-01, 17:06
Är det någon större skillnad i vassle/kasein fördelningen i filmjölk jämfört med mjölk eller är det samma?

1684_
2013-01-01, 19:13
Läs på paketen? knappt skillnad..........

RykteT
2013-01-01, 19:22
Jag skulle gissa att skillnaden mellan vassle och kasein i mjölk och filmjölk är att det är lite mer kasein i filmjölk och därför är den lite fastare!

NNIF
2013-01-01, 19:25
Läs på paketen? knappt skillnad..........

står vassle och kasseinfördelningen på paketen? knappast?

RykteT
2013-01-01, 19:29
Glöm det jag sa!
När jag googlade det fick jag fram att filmjölk är koagulerad mjölk!

Slutsats: Det bör vara exakt samma fördelning men att i filmjölk har kaseinet klumpat ihop sig till följd av ett lägre pH-värde än i mjölk!

Google in my <3

Sverker
2013-01-01, 20:10
Det är samma mängd och förhållande i mjölk och filmjölk.
Men lite dyrare yoghurtar med tillsats av dofilus eller bifidusbakterier har ofta extra tillsats av vasslekoncentrat ( ? ) för att bakterierna behöver mer protein för att trivas.