handdator

Visa fullständig version : GI lågt ris,pasta?


MaxHBG
2012-12-15, 20:53
Hej! Efterssom jag under en längre tid bara levt på snabba kolhydrater (och protein såklart!) så hade jag tänkt ändra det nu och köra på långsamma.

Dels för att inte vara trött på dagarna (gäspar mycket fast jag inte är trött)
få bättre träningsresultat och inte f*cka upp insulinet (så jag inte får diabetes?!).

Vill veta vilka kolhydrats källor som ger en långvarig energi (lågt GI).


Tacksam för svar! :D

mikaelj
2012-12-15, 20:59
Vad är felet på snabba kolhydrater? Ät dem efter träning så ger det utmärkta resultat.

MaxHBG
2012-12-15, 21:01
Vad är felet på snabba kolhydrater? Ät dem efter träning så ger det utmärkta resultat.

Snabba kolisar är det alltid efter träningen! Bara det att jag läst mycke om att för många insulin toppar försämrar insulinkänglisgheten, som då försämrar tränings resultaten.

mikaelj
2012-12-15, 21:05
Så låt bli kolhydrater ö.h. före träning? Räcker väl att äta dem efter träningen.

MaxHBG
2012-12-15, 21:08
jag vill fortfarande äta mycket kolisar efterssom det är billigare än att bara låta protein och fett stå för all näring.

Eddie Vedder
2012-12-15, 21:19
http://care.diabetesjournals.org/content/suppl/2008/09/18/dc08-1239.DC1/TableA1_1.pdf

MaxHBG
2012-12-15, 21:38
För att göra det enklare. letade upp ris sorterna vi ofta köper hem, skulle någon kunna säga vilka av dessa sorterna som påverkar insulinet så lite som möjligt? Sen förstår jag det här med stärkelsen, alltså om att kallt ris är långsamt och varmt är snabbt.

http://vastervik.matvaran.se/i_vara.asp?icaID=7318690001577

http://vastervik.matvaran.se/i_vara.asp?icaID=7318690003533

hittade inte det riset jag letade efter på sidan du länka, Eddie.

King Grub
2012-12-15, 21:49
Olika ris har helt olika GI-värden. Det är bara ris med mycket amylos som har lågt.

These results indicate that many varieties of rice, whether white, brown, or parboiled, should be classified as high GI foods. Only high-amylose varieties are potentially useful in low-GI diets.

Am J Clin Nutr. 1992 Dec;56(6):1034-6.

MaxHBG
2012-12-15, 21:59
Olika ris har helt olika GI-värden. Det är bara ris med mycket amylos som har lågt.



Am J Clin Nutr. 1992 Dec;56(6):1034-6.

Ok, men har något av dessa risen jag länkde mycket amylos?