LIFT
2012-11-21, 15:24
Tjena
Jag har alltid trott att kyckling är så dyrt, mestadels för att flickvännen och hennes familj ofta köper dyra kycklingfilér som går på över 150 kr för 1-2kg eller vad det än är. Enligt mig låter det dyrt iallafall.
Men var på Willys nydligen efter att en polare sa att man kan få 1 KG kyckling för knappt 20 kr.
Så hittade kycklingvingar, kycklingbröst m.m. Köpte kycklingklubbor då jag räknade att det blir högst proteiner per krona, som då är 9,7 proteiner per krona.
Men kom i tankarna om hur dom nu räknar detta. Det är 2 KG kycklingvingar, och på förpackningen står det att per 100g så är det 17g protein.
Men på dessa kycklingklubbor, så väger ju benet väldigt mycket. Och funderar darför om dom egentligen räknat bort själva benet på kycklingen när dom räknat in proteinet per 100g? Om dom tagit in själva vikten för kyckling+ben men att inräkning av protein kanske bara tagit halva vikten (1kg, som kanske är rent kyckling utan ben) in på protein?
Eller är det så som jag till början tror. Att det blir 17g * 20 = 340 proteiner för 2 KG kycklingklubbor. Och då dom kostade cirka 35 kr så blir det 340/35 = 9,7 proteiner per krona.
Jag har alltid trott att kyckling är så dyrt, mestadels för att flickvännen och hennes familj ofta köper dyra kycklingfilér som går på över 150 kr för 1-2kg eller vad det än är. Enligt mig låter det dyrt iallafall.
Men var på Willys nydligen efter att en polare sa att man kan få 1 KG kyckling för knappt 20 kr.
Så hittade kycklingvingar, kycklingbröst m.m. Köpte kycklingklubbor då jag räknade att det blir högst proteiner per krona, som då är 9,7 proteiner per krona.
Men kom i tankarna om hur dom nu räknar detta. Det är 2 KG kycklingvingar, och på förpackningen står det att per 100g så är det 17g protein.
Men på dessa kycklingklubbor, så väger ju benet väldigt mycket. Och funderar darför om dom egentligen räknat bort själva benet på kycklingen när dom räknat in proteinet per 100g? Om dom tagit in själva vikten för kyckling+ben men att inräkning av protein kanske bara tagit halva vikten (1kg, som kanske är rent kyckling utan ben) in på protein?
Eller är det så som jag till början tror. Att det blir 17g * 20 = 340 proteiner för 2 KG kycklingklubbor. Och då dom kostade cirka 35 kr så blir det 340/35 = 9,7 proteiner per krona.