handdator

Visa fullständig version : Ytterfläskfile.


Feelgood
2012-11-02, 10:54
Om ytterfläskfile har 108kcal/100g och cirka 4g fett 16g protein, och man skär bort all synlig fett. Hur blir dom nya värderna ungefär? Någon som vet ett annat kött som kan motsvara de nya näringsvärderna för 100g? det borde ju såklart minska i kcal / 100g med mindre fett och högre protein värden right? Så man kanske kan säga runt 20gprotein/100g? och runt 90 kcal / 100g?

Gober
2012-11-02, 10:57
Omöjligt att veta vad det blir för värde för att du skär bort fettet. Och varför göra sig besväret på en så mager och kalorisnål produkt? Känns ännu tokigare än att koka nötfärs.

Feelgood
2012-11-02, 11:02
Jag tycker helt enkelt inte om fettet på något kött, så kan lika gärna skära bort det :)

NNIF
2012-11-02, 11:16
ett exempel

köper du 1kg fläskytterfile så ger det ju 40g fett och 160g protein

skär bort fett, väg det, dra bort det från totala mängden fett

tex skär bort fett, du väger det till att bli 15g, då har du kvar 25g och din ytterfile väger nu 985g

de nya värdena per 100g blir då 25/985 = 2.54% fett och 160/985 = 16.2% protein

Detta exempel krävde dock att det du skar bort var fett och endast fett, dvs 100% av den vikten du skar bort bestod av fett. Säkert en bra approximation men beror även på dina skills med kniven.

Pretorian
2012-11-02, 11:32
Skär bort det om du inte gillar det men strunta i att räkna om värdena. Det är mitt tips.

Gober
2012-11-02, 11:36
Skär bort det om du inte gillar det men strunta i att räkna om värdena. Det är mitt tips.

Håller med, sen kan man om man nu tex går på diet se det som en bonus att det blir lite mindre kalorier även om det nog knappt är något som är lönt att räkna på.

Feelgood
2012-11-02, 11:39
Aa okej tack så mycket för era åsikter ^^

NNIF
2012-11-02, 12:30
Håller med, sen kan man om man nu tex går på diet se det som en bonus att det blir lite mindre kalorier även om det nog knappt är något som är lönt att räkna på.

om man går på en diet som är till för att gå upp i vikt så är det ju knappast värt att göra så, att få i sig mindre kcal än planerat?

TS kanske frågar just bara eftersom han hatar smaken av fett på kött? ^^