filmjölk
2012-09-27, 20:25
jag vet att det finns en hel hög veganer på brädan, jag behöver er hjälp för att glänsa lite. Jag gillar att laga mat (ghey, jag vet, men iaf), men jag har nog aldrig lagat mat utan någon form av animalisk produkt i. Halvfabrikats-kött-substitut är trist, jag vill laga riktig mat.
Om man skall bjuda veganer på (en god) middag, vad skall man tänka på då? Väldiskade eller allra helst nya köksredskap, inte laga animalisk mat samtidigt? Några andra "regler" man skall hålla sig till?
Om man stuvar kål, rödkål, brunkål, grönkål...vad kan man stuva i då? Jag brukar använda vispgrädde, men det är ju out of the question för en vegan. Kokosmjölk? funkar det, eller blir det för sött?
Grönsaksbiffar på morötter, paprika, röda linser, squash, lök...kan man använda köttkryddor (vanlig grillkrydda), jag kan tänka mig att jag tycker det är gott...men veganer kanske inte gillar köttsmak även om den är fejkad?
om man istället gör spett och lägger på en grill, kan man varva med ananas eller blir det för sött ihop med morötter? blandar ni frukt i grönsaksrätter?
Något vettigt substitut till smör att ha i om man bakar bröd? (bröd som man kan doppa i en grönsakssalsa på kanske avocado)
Desserter? funderar på kanske äpplepaj (sub för smör behövs!) med en "sorbet" på frysta sötade bär, kan det funka?
Om man skall bjuda veganer på (en god) middag, vad skall man tänka på då? Väldiskade eller allra helst nya köksredskap, inte laga animalisk mat samtidigt? Några andra "regler" man skall hålla sig till?
Om man stuvar kål, rödkål, brunkål, grönkål...vad kan man stuva i då? Jag brukar använda vispgrädde, men det är ju out of the question för en vegan. Kokosmjölk? funkar det, eller blir det för sött?
Grönsaksbiffar på morötter, paprika, röda linser, squash, lök...kan man använda köttkryddor (vanlig grillkrydda), jag kan tänka mig att jag tycker det är gott...men veganer kanske inte gillar köttsmak även om den är fejkad?
om man istället gör spett och lägger på en grill, kan man varva med ananas eller blir det för sött ihop med morötter? blandar ni frukt i grönsaksrätter?
Något vettigt substitut till smör att ha i om man bakar bröd? (bröd som man kan doppa i en grönsakssalsa på kanske avocado)
Desserter? funderar på kanske äpplepaj (sub för smör behövs!) med en "sorbet" på frysta sötade bär, kan det funka?