Logga in

Visa fullständig version : Gräddfil i rumstemeperatur?


OnMyWay
2012-09-13, 13:50
Hej!

Har en ouppackad gräddfil som har legat i rumstemperatur i ca 2 dagar.

Bör jag undvika den eller är det bara att köra på?

Bäst före 28 september.

Tack för svar!!

Mental
2012-09-13, 13:53
Den är antagligen säker, om än syrligare än normalt.

Men gräddfil kostar en tia, så låt ekonomin avgöra...
Jag tycker inte om att kräkas så även när riskerna är små så chansar jag inte.
Tex gamla matlådor eller kastrull glömd framme över natten osv.

OnMyWay
2012-09-13, 13:56
fler åsikter? Så fort som möjligt tack! :)

MasterChief
2012-09-13, 13:59
Det är ju bara lukta och smaka på den. Smakar det bara vanlig gräddfil är det sannolikt inga som helst problem. Så ömtåliga är vi inte.

Mental
2012-09-13, 14:03
Det är ju bara lukta och smaka på den. Smakar det bara vanlig gräddfil är det sannolikt inga som helst problem. Så ömtåliga är vi inte.

Om den luktar surt och smakar syrligt så släng? :naughty:

MasterChief
2012-09-13, 14:11
Om den luktar surt och smakar syrligt så släng? :naughty:

Japp, ungefär så. :d

Piranha
2012-09-13, 14:11
2 dagar... ha ha ha släng !

Teddy9
2012-09-13, 14:15
Känner mig ibland lite fattig/lat men tack vare sådana här trådar som dyker upp med jämna mellanrum så försvinner snabbt den känslan. ;)

Proteinshejk
2012-09-13, 14:56
Gick det bra?