Bejkon
2012-09-09, 22:04
Hej!
Jag har sökt lite här på forumet och inte riktigt hittat det jag söker.
Om jag gör fem st omeletter på söndagen och sedan förvarar dem i kylen, jag tar fram en omelett och värmer på den till lunch i en ugn eller microugn. Försämras vitamin innehållet från äggen då? Jag tänkte på tiden mellan tillagningen och intagstillfället, att vitaminerna "försvinner" i väntan på att ätas. Är det så att jag måste göra en omelett varje gång jag vill nyttja äggens innehåll. Är det sämre att återvärma i en microugn? Än att långsammt värma dem i en vanlig ugn?
Tacksam för svar.
Jag har sökt lite här på forumet och inte riktigt hittat det jag söker.
Om jag gör fem st omeletter på söndagen och sedan förvarar dem i kylen, jag tar fram en omelett och värmer på den till lunch i en ugn eller microugn. Försämras vitamin innehållet från äggen då? Jag tänkte på tiden mellan tillagningen och intagstillfället, att vitaminerna "försvinner" i väntan på att ätas. Är det så att jag måste göra en omelett varje gång jag vill nyttja äggens innehåll. Är det sämre att återvärma i en microugn? Än att långsammt värma dem i en vanlig ugn?
Tacksam för svar.