Visa fullständig version : Matlådor
pizzapie
2012-08-19, 22:34
Tjenare, har sjukt dålig fantasi med maträtter och gillar att göra storkok. Kollat lite på mattrådar men allt ser lite för jobbigt ut :P. Men tänkte höra vad ni gör för matlådor? Är lite trött på chili con carne och masala kyckling tänkte höra om ni har några bra tips?
Februari
2012-08-19, 22:58
Tjenare, har sjukt dålig fantasi med maträtter och gillar att göra storkok. Kollat lite på mattrådar men allt ser lite för jobbigt ut :P. Men tänkte höra vad ni gör för matlådor? Är lite trött på chili con carne och masala kyckling tänkte höra om ni har några bra tips?
Denna veckan har jag gjort matlådor med:
Kalops och kokt potatis,
fläskfilégryta, ris och blomkål,
pasta och färsbiffar.
Annars blir det ofta:
Ris och kyckliggryta,
pasta och köttfärssås,
stekt lax och ris/potatis/pasta,
lasgane,
kålgryta.
Det mesta funkar alltså.
pizzapie
2012-08-19, 23:06
Denna veckan har jag gjort matlådor med:
Kalops och kokt potatis,
fläskfilégryta, ris och blomkål,
pasta och färsbiffar.
Annars blir det ofta:
Ris och kyckliggryta,
pasta och köttfärssås,
stekt lax och ris/potatis/pasta,
lasgane,
kålgryta.
Det mesta funkar alltså.
Fläskfilé brukar jag alltid få så torr dagen efter. Och köttfärssås är inte min favorit. Men tröttnat lite på ris dock är det ju så bra att värma ^^. Lasagne ska jag nog pröva.
KycklingBen
2012-08-20, 07:14
Jag kör mycket typ bulgur, couscous, matvete, korngryn och andra saker för att variera istället för potatis och ris. Koka upp det i buljong och blanda därefter i tex paprika, soltorkade tomater osv.
Jag brukar skära upp kycklingfilé, fläskfilé och marinera och ha i kylen och steka upp på morgonen och slänga ihop lådorna.
Sen brukar jag även ha brocolli eller hemmagjord coleslaw.
När det nu blir höst sedan är köttgrytor som portergryta med potatis och svartvinbärsgelé eller lingonsylt standard. Eller helstekt gårdskyckling med ris och sås *drool*
Pretorian
2012-08-20, 07:51
Utdrag från min journal (där hittar du massa maträtter)...
Det blev teriyaki-marinerade kycklingbröstfiléer med sesamfrön och romansallad (bara namnet andas lyx... romaaaaan..).
Med tanke på hur enkelt detta är att göra så blir resultatet helt fantastiskt. Åt med mina ugnsstekta potatisar jag gjorde för någon dag sen men jag tror ris passar bättre som kan suga upp teriyaki-såsen.
Blev nog 800-900 gram kyckling till middag.
https://dl.dropbox.com/u/7501234/Koloz/Photo%202012-07-26%2007%2024%2052.jpg
Grymt god hamburgare:
https://dl.dropbox.com/u/7501234/Koloz/Photo%202012-06-26%2007%2033%2057.jpg
Jag säger ofta att min mat är god (det ÄR den!) men dessa tortillas/enchiladas/wraps blev ta mig f**n bland det bästa. Sätt det i relation till hur enkelt det är att tillaga samt hur "nyttiga" de är enligt mig så är det full pott:
https://dl.dropbox.com/u/7501234/Koloz/Photo%202012-07-05%2019%2006%2045.jpg
Gjorde hemlagad pizza i helgen. Blev riktigt god, som vanligt. En barnversion med inte så mycket på och en med nästan 2 kg fläskfilé som jag hade grillat:
https://dl.dropbox.com/u/7501234/Koloz/Photo%202012-07-02%2009%2003%2014.jpg
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.