Saga
2012-08-02, 20:09
Fråga 1.
En mening i en bok fick mig att höjja på ögonbrynen. Så här står det;
" Ingen tror längre att potatis (och spagetti och bröd) är fettbildande, vi vet att stärkelserika livsmedel ger energi och inte lagras som kroppsfett, vilket fet och fet mat ju gör."
Författaren lämnar ingen källa på detta påstående.
Har jag fått allt om bakfoten när jag fått för mig att all näring jag stoppar i mig blir till fett (och muskler) om det är ett överskott av mitt behov? Oavsett om jag äter godis eller potatis?
Fråga 2.
Energin vi äter lagras i fett och muskler. Men hur kommer den dit? Gissar jag rätt om det forslas genom blodet ut till glykogendepåer och fettceller?
Följdfrågor. Förbrukar vi enbart den energi som lagras i muskler och fett? Eller använder vi oss av blodsockret också?
En mening i en bok fick mig att höjja på ögonbrynen. Så här står det;
" Ingen tror längre att potatis (och spagetti och bröd) är fettbildande, vi vet att stärkelserika livsmedel ger energi och inte lagras som kroppsfett, vilket fet och fet mat ju gör."
Författaren lämnar ingen källa på detta påstående.
Har jag fått allt om bakfoten när jag fått för mig att all näring jag stoppar i mig blir till fett (och muskler) om det är ett överskott av mitt behov? Oavsett om jag äter godis eller potatis?
Fråga 2.
Energin vi äter lagras i fett och muskler. Men hur kommer den dit? Gissar jag rätt om det forslas genom blodet ut till glykogendepåer och fettceller?
Följdfrågor. Förbrukar vi enbart den energi som lagras i muskler och fett? Eller använder vi oss av blodsockret också?