handdator

Visa fullständig version : Min första gång !


F-$
2004-01-25, 21:23
ja du nu är oskulden borta :D det hände på söndags natt! det var helt underbart effter åt kände man sig som en ny Man. känslan under hela upplevelsen var as Skön och fylld av smakrika händelser. nu har jag äntligen gjort det alla andra snackar om hela tiden dyngnet runt ! Nu har jag äntligen ätit min första talrik havregryns gröt !

Ni trode väll inte att jag snakade om sex?:smash:

King Grub
2004-01-25, 21:24
Första?!?! :eek:

Själv är man ju uppfödd på gröt!

fintelligens
2004-01-25, 21:25
hahahaha undrade varför du postade i mat tråden när du snackade om eh.. ja sex:D

F-$
2004-01-25, 21:26
he he jo jag har ätit mycket risgryns gröt i mina dar men alldrig provat havregryns gröt fören 15 min sedan och jag gillade det inte så mycket men men det blir att vänja sig vid det varje mårgon

Garnax
2004-01-25, 22:34
Snabbt är det med...

1½dl havregryn
3 dl vatten
lite salt

och sen in 2 till 2½ min i micron rör ihop låt stå i 1 min KLART!!!

och så illa smakar det inte men man behöver ha något på utöver mjöllk...


//Garnax

F-$
2004-01-25, 22:35
ge mig M Å N G A tips på vad jag kan ha på da !

DTH
2004-01-25, 22:37
Originally posted by Garnax
Snabbt är det med...

1½dl havregryn
3 dl vatten
lite salt

och sen in 2 till 2½ min i micron rör ihop låt stå i 1 min KLART!!!

och så illa smakar det inte men man behöver ha något på utöver mjöllk...


//Garnax


Kör samma blandning men värmer i 4 minuter istället.

potte
2004-01-25, 22:44
Originally posted by F-$
ge mig M Å N G A tips på vad jag kan ha på da !

rivet äpple och kanel eller rivet äpple och kiwi är två fina combos

F-$
2004-01-25, 23:03
men ger mig mer tips ifal jag inte gillar det där med äple !

Adrian
2004-01-25, 23:43
Asså mitt alternativ är enkelt MEN GOTT(tycker jag)

häll på gröten ca 2-3matskedar Psylliumfrön så det täcker hela gröten, häll på en MASSA kanel sen tillslut häll mjölk över allt låt det stå ca 1min innan du äter så att psylliumfröna kan få sin hinna sen e det bara att käka

MVH Adrian

JAM
2004-01-26, 00:25
Jag provade att hälla mjölk blandat med Excelljordgubbsprotein på min gröt i morse (hmm, kl. 15.30 (fest i går)), och det smakade verkligen förjävligt! Huga... Sött och sliskigt... Nä, protteblandning ska halsas!

F-$
2004-01-26, 09:12
jag provade blåberssylt i morsse men det var inte så jätte gott tenkte prova rivet äple i kväll ! några som har mer förslag ?

Kimo
2004-01-26, 09:31
Aldrig i livet att jag kör gröten i micron, har för mig att GI hamnar i trakterna runt 110 då, jämfört med runt 70 på spisen. Sen blir det naturligtvis godare i kastrullen också.

abjorn
2004-01-26, 10:55
havregryn och äppelmos är min favorit :thumbup:

King Grub
2004-01-26, 11:10
Kastrullkokt (givetvis!) gröt med rårivet äpple, socker eller sötningsmedel, massor av kanel och mjölk! :eating: :hbang:

F-$
2004-01-26, 15:04
om man har i riven äple i kastrulen när du kockar det blir det bätre då eller ska man hälst ha på äffter kockningen ?

King Grub
2004-01-26, 15:08
Jag har äppel/kanel/socker/mjölk-blandningen på gröten.

aliquis
2004-01-26, 17:26
lågkalori äpplemos eller sockerfritt äppelmos samt mängder av kanel kör jag med när jag väl äter gröt.

Drottningssylt, müsli, banan och såvidare fungerar säkert också.

autowah
2004-01-26, 20:03
Varför är det så stor skillnad på micrad och kokt gröt? Tycker det är rätt smidigt att köra den i micron på morgonen.

King Grub
2004-01-26, 20:06
Originally posted by autowah
Varför är det så stor skillnad på micrad och kokt gröt? Tycker det är rätt smidigt att köra den i micron på morgonen.

De vattenlösliga fibrerna, som är den GI-sänkande faktorn, tränger inte ut på samma sätt i mikron.

Scratch
2004-01-27, 01:44
Borde det inte ha att göra med hur länge man micrar? gröten börjar ju "koka" efter ett tag som i en kastrull. Och micrar man säg 6-7 minuter borde den ju koka ett tag... Men det är kanske andra faktorer som spelar in? kanske blir det hetare i botten av en kastrull eller nått...

F-$
2004-01-27, 08:59
är det inte så att det går snabbare i kastrul ?

Kimo
2004-01-27, 09:40
Originally posted by F-$
är det inte så att det går snabbare i kastrul ?

Det beror på hur du räknar. Jag har en gammal seg spis som tar lång tid att värma upp och sen ska kastrullen diskas efteråt också (urk), den biten slipper man med micron. Men lite slit är det ändå värt!

daja
2004-01-27, 10:58
efter att du värmt gröten ett tag tar du ut den från micron eller whatever du använder för värmekälla och häller på kanel och rör runt de i gröten. sen in me den igen och när allt e klart häller du på mjölk och lingonsylt. KANON!

:eating:

Assazel
2004-01-27, 12:37
Annars är Grubs favorit jordgubbsmjölk på gröten! :D

King Grub
2004-01-27, 12:38
Originally posted by Assazel
Annars är Grubs favorit jordgubbsmjölk på gröten! :D

Håll ditt äckelslibb för dig själv. :booty:

Assazel
2004-01-27, 12:52
Originally posted by King Grub


Håll ditt äckelslibb för dig själv. :booty:
:love: