Visa fullständig version : Kolhydrater
Jag ahr två frågor: Är havregryn snabba eller långsamma kolhydrater?
Och vad är medelsnabba kolhydrater? för jag läste det i nån kost bok...
////Tobbe
Megatuttarna
2004-01-23, 22:52
Originally posted by lauria
Jag ahr två frågor: Är havregryn snabba eller långsamma kolhydrater?
Och vad är medelsnabba kolhydrater? för jag läste det i nån kost bok...
////Tobbe
Råa havregryn är medelsnabba, ju mer du låter dem koka desto långsammare blir de.
Medelsnabba ligger runt 60 - 70 skulle jag tippa, allt är ju relativt iofs
obehandlade är snabba, havregrynsgröt är ganska långsamma
medelsnabba är sådana som är emellan snabba och långsamma :smash:
Originally posted by Megatuttarna
Råa havregryn är medelsnabba, ju mer du låter dem koka desto långsammare blir de.
Medelsnabba ligger runt 60 - 70 skulle jag tippa, allt är ju relativt iofs
Beror väl på om 100 är druvsocker eller vitt bröd, om vi utgår ifrån det senare är väl medelsnabba 70-90 eller så, och råa havregryn har väl 110 eller något? inte 60-70.
http://www.paulun.se/paulun_pop.asp?idContent=302
Originally posted by aliquis
medelsnabba är sådana som är emellan snabba och långsamma :smash:
JO ja visste väl att jag skulle få ett sånt här svar oxå...
King Grub
2004-01-24, 07:29
Originally posted by lauria
JO ja visste väl att jag skulle få ett sånt här svar oxå...
Det stämmer ju... ;)
Med vitt bröd som 100-referens brukar under 70 i GI räknas som långsamma, ju lägre under desto långsammare, 70-90 medellångsamma (eller medelsnabba :D ) och 90+ snabba, ju högre desto snabbare, med druvsockertoppar runt 140. För att omvandla vitt-bröd-skalan till glukosskalan multiplicerar du med 1.4.
Okokta havregryn har ett GI på 89 med vitt bröd som 100. I genomsnitt!
Originally posted by King Grub
Det stämmer ju... ;)
Med vitt bröd som 100-referens brukar under 70 i GI räknas som långsamma, ju lägre under desto långsammare, 70-90 medellångsamma (eller medelsnabba :D ) och 90+ snabba, ju högre desto snabbare, med druvsockertoppar runt 140. För att omvandla vitt-bröd-skalan till glukosskalan multiplicerar du med 1.4.
Okokta havregryn har ett GI på 89 med vitt bröd som 100. I genomsnitt!
Tackar:thumbup:
Originally posted by King Grub
Det stämmer ju... ;)
Med vitt bröd som 100-referens brukar under 70 i GI räknas som långsamma, ju lägre under desto långsammare, 70-90 medellångsamma (eller medelsnabba :D ) och 90+ snabba, ju högre desto snabbare, med druvsockertoppar runt 140. För att omvandla vitt-bröd-skalan till glukosskalan multiplicerar du med 1.4.
Okokta havregryn har ett GI på 89 med vitt bröd som 100. I genomsnitt!
dividera ska det väl vara...?
King Grub
2004-01-24, 11:55
Originally posted by potte
dividera ska det väl vara...?
Multiplicera glukosskalan till vitt bröd skall det vara.
Originally posted by King Grub
Multiplicera glukosskalan till vitt bröd skall det vara.
prexis
kanske var jag som tolkade fel... :smash:
King Grub
2004-01-24, 12:03
Originally posted by potte
prexis
kanske var jag som tolkade fel... :smash:
Nej, det var jag som skrev i fel ordning.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.