Logga in

Visa fullständig version : Inget händer på vågen.....


Tank9103
2012-03-07, 11:56
Hej, jag är 180 och väger 104. Tränat väldigt mycket och för en månad sedan så ville jag börja deffa. Jag är inte fet men har lite lite på höfter och mage som jag ville få bort. Jag har lega på cirka 2000 kcal om dagen. Vilket är väldigt lite. 250g prott, nästan Inge kolisar. Jag har dock bara gått ner nått kilo och sedan upp på samma vikt...svajar mellan 103-105 kg. Men kroppen ser allmänt bättre ut och jag är starkare på gymmet även underskottet.
Jag tänkte att de kanske är så att jag lagt på mig muskler?
Jag tränar mycket mer ben och axlar än förut och kör allmänt mycket hårdare.
Kan de vara de ?

Tacksam för alla svar.

Pretorian
2012-03-07, 12:07
gått ner nått kilo och sedan upp på samma vikt.

även underskottet.


Det låter inte som ett underskott enligt mig.

Fishtank
2012-03-07, 12:56
Du ligger alltså på balans.

Mental
2012-03-07, 13:00
ca 2000kcal låter vagt, hur bra koll har du? Och hur ofta fuskar du?

Tank9103
2012-03-07, 13:07
Äter i princip samma varje dag. Ligger mellan 1800-2000 kcal.
Händer att jag fuskar nån gång på helgerna man inget större fusk...
Tränar 5 dagar styrke och går 50 min 4 gånger i veckan med.

WHITEFOLKS
2012-03-07, 13:15
Det är iofs inte på något sätt omöjligt att man kan gå upp i vikt på underskott till att börja med om man räknar med muskeltillväxt och ökad glykogeninlagring etc om man är ny i gymmet/precis återvänt från längre uppehåll.

clavain
2012-03-07, 13:17
Hur säker är du på att du verkligen äter 1800-2000 kcal?

Har du kontrollerat genom att väga och räkna all mat /dryck?

Tank9103
2012-03-07, 13:25
Hur säker är du på att du verkligen äter 1800-2000 kcal?

Har du kontrollerat genom att väga och räkna all mat /dryck?

Japp. Dricker bara vatten och väger maten....
Är de inte muskel massan som ökat då?

Nisseg
2012-03-07, 13:48
Det är omöjligt på så kort tid. Jag vet inte hur ni andra byggare räknar, men jag kom ihåg att min hockeytränare (elittränare, högutbildad) alltid sa att man max kan lägga på sig 1kg muskler om året. Detta skulle då gälla oss som tränade relativt mycket styrketräning och tränade hockey varje dag. Om man fokuserar på att bygga vet jag inte hur många kg man kan lägga på sig om året, men jag har väldigt svårt att tro att det är musklerna som gör att du pendlar.

clavain
2012-03-07, 13:54
Med din kroppsvikt /längd borde du ligga en bit över 3000 kcal för jämvikt. Om du äter 2000 kcal /dygn borde ditt underskott vara ca 1000 vilket motsvarar en ungefärlig viktminskning på 1 kg i veckan.

Första veckan borde du dessutom sett en större förlust beroende på minskad matvolym i magen och förlust av vätska.

Du borde inte stå till antagligen räknar du fel någonstans.

Tank9103
2012-03-07, 14:23
Med din kroppsvikt /längd borde du ligga en bit över 3000 kcal för jämvikt. Om du äter 2000 kcal /dygn borde ditt underskott vara ca 1000 vilket motsvarar en ungefärlig viktminskning på 1 kg i veckan.

Första veckan borde du dessutom sett en större förlust beroende på minskad matvolym i magen och förlust av vätska.

Du borde inte stå till antagligen räknar du fel någonstans.

Om jag räknar ett exempel: per 100g, 448kcal. Ska räkna ut 70g av de. Då tar jag 448/100*70 = 313,6 kcal. Eller räknar jag helt fel ? Räknar samma för att veta protein och kol, fett

clavain
2012-03-07, 14:29
Ja om du äter 70 gram av ett livsmedel som innehåller 448kcal/100g så kan du räkna så, eller ta 448*0,7 det blir samma sak.

Var plockar du näringsvärdena ifrån, är det innehållsförteckningarna eller utgår du från någon databas över livsmedel?

Räknar du matens vikt tillagad eller rå och har du rätt referensvärde för respektive tillstånd?

Nisseg
2012-03-07, 14:58
Jag använder www.dumbbell.se . Funkar riktigt bra. Stor databas över livsmedel och man får en riktigt bra översikt över nästan samtliga näringsämnen. Rekommenderas starkt, då behöver du inte hålla på med massa matte, även om det kan vara bra träning för hjärnan ;)

Tank9103
2012-03-07, 14:58
Ja om du äter 70 gram av ett livsmedel som innehåller 448kcal/100g så kan du räkna så, eller ta 448*0,7 det blir samma sak.

Var plockar du näringsvärdena ifrån, är det innehållsförteckningarna eller utgår du från någon databas över livsmedel?

Räknar du matens vikt tillagad eller rå och har du rätt referensvärde för respektive tillstånd?

Från innehållsförteckningen eller från Livsmedelsverket när de gäller ägg och tex avokado som inte har de. Jag räknar vikten rå på kött som kyckling m.m

clavain
2012-03-07, 19:40
Om vikten står still under så lång tid måste du ligga på balans, du får prova att skala bort ytterligare några hundra kalorier och utvärdera igen om en två veckor.

Om inte nån annan har något bättre tips...

Tank9103
2012-03-07, 19:48
Om vikten står still under så lång tid måste du ligga på balans, du får prova att skala bort ytterligare några hundra kalorier och utvärdera igen om en två veckor.

Om inte nån annan har något bättre tips...

Kan de vara så att typ en pizza eller hamburgare kan skada på helgen?

clavain
2012-03-07, 20:14
Om du inte räknat med dom kalorierna så visst, de kan vara boven. En standard förorts kebabpizza ligger på en ca 2500 kcal, ta ett par såna över helgen utöver din kalorbudget så vips är du på balans...