Visa fullständig version : Fryst och tinad Kyckling, vilken ska jag väga ?
Röda Björnen
2012-02-03, 14:44
Köpte hem Eldorados kyckling file 89 kr/st för 2 kg 80% kyckling. Vägde 1953 Gram.
Tinade upp dem och stekte dem.
Väger nu strax över 1 kg.
Frågan då är ska jag räkna in mängden i matlådor angående kycklingens vikt som fryst eller tinad för rätt näringsvärde ?
mysglenn
2012-02-03, 14:54
ja du ska inte väga den stekt iaf....
Fishtank
2012-02-03, 14:59
Tinad
Eller räkna på 2 kilo som det står på påsen.
Röda Björnen
2012-02-03, 16:53
jo iofs, fast nu gissar jag efter den tinas då och speciellt efter den stektes att nu är det vattenfritt m.m. så gissar att ca. 5-600 G försvinner när den tinats ?
WOLFENSTEIN
2012-02-03, 17:15
jo iofs, fast nu gissar jag efter den tinas då och speciellt efter den stektes att nu är det vattenfritt m.m. så gissar att ca. 5-600 G försvinner när den tinats ?
Vad är det som ska försvinna när du tinar den?
Fryser du in 1kg vatten kommer du få 1kg is (som dock kommer ha större massa) detta isblock kommer sedan tina till 1kg vatten igen.
vicarious
2012-02-03, 17:18
Köpte du fryst kycklingfilé så gäller näringsvärdet för fryst kycklingfilé.
Ola Wallengren
2012-02-03, 17:35
Går du efter SLV tabeller för rå kyckling så gäller det tinad vikt och den är ca 80% av de 2 kilo som fanns i påsen. 20% går bort när glaseringen smälter.
Näringsvärdet på påsen är det osäkert om det ingår glasering eller ej. Jämför med SLVs tabell så kanske du får en aning.
För skojs skull kan du ju också räkna på SLVs värden för tillagat kycklingbröst på vikten strax över 1kg.
bluelight
2012-02-03, 22:29
Kan tänka mig att olika tillagningssätt drar ur olika mängd vatten. Kör du den i ugnen till 150 grader innertemp jämfört med 72 eller vad den nu ska vara blire nog olika vikt.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.