handdator

Visa fullständig version : Effekt av 4 dieter med olika makronutrientsammansättning på vikt- och fettförlust


King Grub
2012-01-19, 17:18
Background:

Weight loss reduces body fat and lean mass, but whether these changes are influenced by macronutrient composition of the diet is unclear.

Objective:

We determined whether energy-reduced diets that emphasize fat, protein, or carbohydrate differentially reduce total, visceral, or hepatic fat or preserve lean mass.

Design:

In a subset of participants in a randomized trial of 4 weight-loss diets, body fat and lean mass (n = 424; by using dual-energy X-ray absorptiometry) and abdominal and hepatic fat (n = 165; by using computed tomography) were measured after 6 mo and 2 y. Changes from baseline were compared between assigned amounts of protein (25% compared with 15%) and fat (40% compared with 20%) and across 4 carbohydrate amounts (35% through 65%).

Results:

At 6 mo, participants lost a mean (±SEM) of 4.2 ± 0.3 kg (12.4%) fat and 2.1 ± 0.3 kg (3.5%) lean mass (both P < 0.0001 compared with baseline values), with no differences between 25% and 15% protein (P ≥ 0.10), 40% and 20% fat (P ≥ 0.34), or 65% and 35% carbohydrate (P ≥ 0.27). Participants lost 2.3 ± 0.2 kg (13.8%) abdominal fat: 1.5 ± 0.2 kg (13.6%) subcutaneous fat and 0.9 ± 0.1 kg (16.1%) visceral fat (all P < 0.0001 compared with baseline values), with no differences between the diets (P ≥ 0.29). Women lost more visceral fat than did men relative to total-body fat loss. Participants regained ∼40% of these losses by 2 y, with no differences between diets (P ≥ 0.23). Weight loss reduced hepatic fat, but there were no differences between groups (P ≥ 0.28). Dietary goals were not fully met; self-reported contrasts were closer to 2% protein, 8% fat, and 14% carbohydrate at 6 mo and 1%, 7%, and 10%, respectively, at 2 y.

Conclusion:

Participants lost more fat than lean mass after consumption of all diets, with no differences in changes in body composition, abdominal fat, or hepatic fat between assigned macronutrient amounts.

Effects of 4 weight-loss diets differing in fat, protein, and carbohydrate on fat mass, lean mass, visceral adipose tissue, and hepatic fat: results from the POUNDS LOST trial. Am J Clin Nutr January 18, 2012.

http://www.ajcn.org/content/early/2012/01/17/ajcn.111.026328.full.pdf+html

RobinSilver
2012-01-19, 17:29
Om jag förstått detta rätt, så gäller det alltså bara att få i sig sitt protein (vikt x 2). Resten kvittar så länge du ligger på underskott.

Hetz
2012-01-19, 17:32
Så uppfatta jag det också. Tack för denna Grub

Sheogorath
2012-01-19, 18:43
Deltagarna följde ingen specifik träningsregim enligt abstractet. De bantade med andra ord. De deffade inte.

Tobias5511
2012-01-19, 20:15
Sheogorath: Kan du förklara för mig vad det är för skillnad mellan bantning och deffning?

rajjan_dammit
2012-01-19, 20:18
Sheogorath: Kan du förklara för mig vad det är för skillnad mellan bantning och deffning?

Det framgår väl av det han sa? De följde ingen specifik träningsregim. Med andra ord, de bantade. Svårt att få det tydligare. :)

Tobias5511
2012-01-19, 20:20
Det framgår väl av det han sa? De följde ingen specifik träningsregim. Med andra ord, de bantade. Svårt att få det tydligare. :)


Jaaaahaja,
Banta --> Underskott utan träning
Deffa --> Underskott med träning

Har jag fått det rätt nu? =)

Ola Wallengren
2012-01-19, 20:22
Allt för små skillnader i de kosterna de faktiskt verkade äta gör det mycket svårt att dra slutsatser från denna studie.

rajjan_dammit
2012-01-19, 20:23
Jaaaahaja,
Banta --> Underskott utan träning
Deffa --> Underskott med träning

Har jag fått det rätt nu? =)

Yeah baby! :thumbup:
Sen kan man väl tillägga att deffa gör man ju för att skapa definition, därav namnet. Det vill säga främst förbränna kroppsfett. För den som bantar spelar det mindre roll om viktförlusten även består av fettfri massa, men det kan bero på att man inte har någon överdrivet hög andel muskler man känner för att spara på. :)