handdator

Visa fullständig version : Gelegodisprotein? ;)


svag74
2012-01-03, 15:14
Har upptäckt att en del gelegodis har "en hel del" protein i sig, t.ex. påsarna från Aroma, medan andra som t.ex. Gott & Blandat har 0g protein.
En snabb titt på innehållet säger mig att det enda rimliga är att proteinet kommer från gelatin, vilket tydligen inte alltid används.

Vad är det för typ av protein egentligen?

http://www.malaco.se/content/malaco-gott-blandat-original

http://www.aroma.se/main.php?menuId=114

benacii
2012-01-03, 15:16
tycker du 5,7g/100g är "en hel del" protein??

svag74
2012-01-03, 15:17
tycker du 5,7g/100g är "en hel del" protein??

För att vara gelegodis, som nog de flesta associerar med 100% socker.

Men jag håller med, salta grodorna med 13g protein per 100g, på samma sida om du orkar läsa annat än första produkten, är ju betydligt mer ...

Eddie Vedder
2012-01-03, 15:19
Gelatin

svag74
2012-01-03, 15:22
Hittade själv, inte världens bästa grejer kanske ... saknas några aminosyror, men lite nytta borde det ju göra ändå.

http://www.proteinkvalitet.se/ovrigt/gelatinblad-eller-gelatinpulver

King Grub
2012-01-03, 15:22
Gelatinprotein har ett biologiskt värde på 0 och kan inte användas till muskeluppbyggnad.

svag74
2012-01-03, 15:25
Gelatinprotein har ett biologiskt värde på 0 och kan inte användas till muskeluppbyggnad.

Nej men det måste ju vara värt något, kompletterat med annat?
Även om en essentiell aminosyra helt saknas, så måste ju de andra "räknas"?
Ihop med lite jordnötsringar, öl, eller annat :D

King Grub
2012-01-03, 15:26
Nej, gelatin innehåller för lite EAA så det går inte att komplettera det. Gelatin och kollagen kan inte användas till muskeluppbyggnad.

svag74
2012-01-03, 15:28
Oj, trodde inte det fanns en sådan absolut gräns.
Aja, gott är det ju i vilket fall :D

MathiasF
2012-01-03, 15:30
Läste för längesedan om någon som gjort samma upptäckt på fläsksvålspåsen,
dock betydligt högre, runt 74g/100g.

Samma svar där dock.

svag74
2012-01-03, 15:32
Läste för längesedan om någon som gjort samma upptäckt på fläsksvålspåsen,
dock betydligt högre, runt 74g/100g.

Samma svar där dock.

Aha.

Man får försöka se det positivt ändå - det blir procentuellt sett mindre andel kcal som kommer från socker :)
Dessutom är godisblandning både billigare och godare än gott & blandat.

Sheogorath
2012-01-03, 16:17
Jag räknar bort proteinet från gelatin och dubblerar mängden från rent EAA (t.ex. 10 g BCAA = 20 g protein). Övrigt protein räknar jag 1:1. Borde bli ganska rättvisande.