Visa fullständig version : Dåligt med för tidig middag?
Äter middag vid ungefär 17.30 eller 18.00 varje kväll och sedan en mörk smörgås med makrill i tomatsås och vassle vid klockan 21.00 ungefär. Äter jag för tidig middag eller fungerar det under en diet?
Äter middag vid ungefär 17.30 eller 18.00 varje kväll och sedan en mörk smörgås med makrill i tomatsås och vassle vid klockan 21.00 ungefär. Äter jag för tidig middag eller fungerar det under en diet?
Det spelar ingen större roll alls när du äter så länge du äter relativt mycket efter träning.
Ät middag kl 16 eller kl 19 om det passar dig. Finns inget rätt eller fel.
Det spelar ingen större roll alls när du äter så länge du äter relativt mycket efter träning.
Ät middag kl 16 eller kl 19 om det passar dig. Finns inget rätt eller fel.
Tränar nästan alltid på förmiddagen, så det blir oftast havregrynsgröt, en burk makrill i tomatsås, ett ägg, vassle, cla och kaffe eller fullkornspasta och kassler till lunch.
Ska nog vara tillräckligt va? :)
Varför fullkornspasta? Kassler innehåller mycket E250 som är cancerframkallande, om jag minns rätt vad King_grub skrev i någon tråd häromdagen, och bör undvikas.
För övrigt så kan du äta din middag när du vill. Ät den innan frukost om du vill, bara du får i dig bra med mat efter träningen som begt skrev.
Paperbasket
2011-12-28, 21:35
Han kanske tycker om fullkornspasta? Jag äter hellre fullkornspasta/ris än vanligt pga smak och konsistens.
Angående kassler så ska man nog undvika kassler om man inte vill få i sig E250 ja.
StarkaUlf
2011-12-28, 21:39
Han kanske tycker om fullkornspasta? Jag äter hellre fullkornspasta/ris än vanligt pga smak och konsistens.
Angående kassler så ska man nog undvika kassler om man inte vill få i sig E250 ja.
Samt skinka och i princip alla andra charkprodukter. Ska man försöka undvika E250 helt så får man undvika ganska mycket.
E250 ökar risken för tarmcancer bland annat. Hur stor mängd som behövs etc kommer jag inte ihåg. Har för mig att rekommendationerna är kring 500g charkprodukter/vecka, men jag kan ha helt fel.
King Grub
2011-12-28, 22:02
Har för mig att rekommendationerna är kring 500g charkprodukter/vecka, men jag kan ha helt fel.
Ja d har helt fel. Dom rekommendationerna gäller vanligt rött kött, utan E250.
Det finns inget säkert nedre intag för E250 och rekommendationerna för charkprodukter / vecka är 0 gram.
http://www.dietandcancerreport.org/expert_report/recommendations/recommendation_animal_foods.php
http://www.dietandcancerreport.org/cup/current_progress/colorectal_cancer.php
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=103956&highlight=k%F6tt+cancer
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3108955/?tool=pubmed
StarkaUlf
2011-12-28, 22:08
Ja d har helt fel. Dom rekommendationerna gäller vanligt rött kött, utan E250.
Det finns inget säkert nedre intag för E250 och rekommendationerna för charkprodukter / vecka är 0 gram.
http://www.dietandcancerreport.org/expert_report/recommendations/recommendation_animal_foods.php
http://www.dietandcancerreport.org/cup/current_progress/colorectal_cancer.php
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=103956&highlight=k%F6tt+cancer
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3108955/?tool=pubmed
Så var det ja, tack :) Alltid bra att bli rättad av dig grub, samt att få lite mer information
Han kanske tycker om fullkornspasta? Jag äter hellre fullkornspasta/ris än vanligt pga smak och konsistens.
Frågan var inte för att vara dryg, jag är genuint intresserad av varför man väljer fullkornspasta framför vanlig pasta.
Frågan var inte för att vara dryg, jag är genuint intresserad av varför man väljer fullkornspasta framför vanlig pasta.
Mer näring?
vicarious
2011-12-28, 23:08
Frågan var inte för att vara dryg, jag är genuint intresserad av varför man väljer fullkornspasta framför vanlig pasta.
Antingen tycker man helt enkelt det är godare eller så tror man att det är nyttigare.
Mer näring?
Det är väl snarare tvärtom? Mindre stärkelse och mer fibrer?
Eddie Vedder
2011-12-29, 09:12
Varför fullkornspasta? Kassler innehåller mycket E250 som är cancerframkallande, om jag minns rätt vad King_grub skrev i någon tråd häromdagen, och bör undvikas.
Mycket och mycket. Är det mer än skinka, blodpudding, leverpastej etc.? Det finns samband med cancer ja, om det sedan bör undvikas helt är ju en annan femma men det är i alla fall de gällande rekommendationerna om man vill vara på den säkra sidan.
Det är inte mindre stärkelse i fullkornspasta.
kettlebellGuden
2011-12-29, 10:15
Frågan var inte för att vara dryg, jag är genuint intresserad av varför man väljer fullkornspasta framför vanlig pasta.
Fullkornspasta, råris, "mörkt bröd" (modell tysk) väljer iaf jag för det är så mycket godare än alternativen.
Det är inte mindre stärkelse i fullkornspasta.
Jag trodde att de "bytt ut" lite stärkelse mot fibrer helt enkelt. Men så är det alltså inte.
Själv tycker jag allt som har med fullkorn smakar träigt och får min mage att balla ur, därför väljer jag bort det :)
Det är väl snarare tvärtom? Mindre stärkelse och mer fibrer?
Mer järn och magnesium bland annat.
Jag själv tycker faktiskt att det är godare med fullkornspasta. Lite mer tuggmotstånd också ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.