handdator

Visa fullständig version : Fett god glass drink


dude
2004-01-08, 21:46
Har helt slut på protein tillskott så jag tänkte att jag gör min egen drink, körde ner 250g kessela halvliter mjölk eller mer,2bananer,100g glass:D , jordgubbar, 4ägg(2hela 2ägg vitor).. den blev fett god. kanske inte så nyttig men mkt protein iallfall, :cheers:

Hermes
2004-01-08, 22:33
Råa ägg = :nono:

dude
2004-01-08, 22:58
ohh shit!!!!!!!! ähh skit samma sarmonela risken är knappst överhängande. käkar de rå ägg rätt ofta.

Halib
2004-01-08, 23:57
Biotin behövs för vissa reaktioner i metabolismen av kolhydrater, fett och
protein; och i energiproduktionen (Kreb´s cykel).
Vitaminet spelar också en roll för hårväxten.
Upptaget av biotin kan hämmas genom intag av råa ägg. Råa ägg innehåller
ett ämne som kallas avidin. Detta ämne binds till biotin och förhindrar
dess upptag.

(citat från en webbsida)

potte
2004-01-09, 10:25
Originally posted by Halib
Biotin behövs för vissa reaktioner i metabolismen av kolhydrater, fett och
protein; och i energiproduktionen (Kreb´s cykel).
Vitaminet spelar också en roll för hårväxten.
Upptaget av biotin kan hämmas genom intag av råa ägg. Råa ägg innehåller
ett ämne som kallas avidin. Detta ämne binds till biotin och förhindrar
dess upptag.

(citat från en webbsida)

Angående biotinbristen p.g.a. råa ägg skriver Paulún följande i boken "ät, träna, prestera":

"Brist är ovanligt, men går att framkalla om man äter stora mängder råa äggvitor varje dag. Det är protein i äggvitorna som heter avidin som är boven i dramat. Avidin och biotin bildar tillsammans ett oerhört starkt komplex i tunntarmen. Detta komplex kan vi inte absorbera och biotinet hamnar på så sätt i toaletten. Det har upskattats att det krävs cirka 24 råa äggvitor dagligen för att åstadkomma brist. En rå äggvita då och då gör ingen skada."

dude
2004-01-09, 13:45
handlar detta om råa ägg eller råa ägg vitor? käkar inte så jävla mkt ägg så det är rätt lungt.

Fan vad ni ska hacka på min drink då:furious:

Hnke
2004-01-09, 14:18
hehe.. den verkar god iaf..

Herkulez
2004-01-09, 14:20
precis som potte skriver så tror jag nog inte att några råa ägg om dan har nån större påverkan

potte
2004-01-09, 15:17
Originally posted by dude
handlar detta om råa ägg eller råa ägg vitor? käkar inte så jävla mkt ägg så det är rätt lungt.

Fan vad ni ska hacka på min drink då:furious:

om du läser mitt inlägg igen så ser du att det står råa äggvitor , det är i äggvitan avidinet finns.

dude
2004-01-09, 15:19
japp men i halib så skriver han råa ägg,, det var därför,,

potte
2004-01-09, 15:22
oki, då är jag med :cheers:

men som som jag skrev så behöver du nog inte vara orolig för biotinbristen om du slevar i dig några råa ägg då och då. det som avskräcker mig från att äta råa ägg är salmonellarisken, trots att den inte är särskilt stor i sverige. salmonella vill du inte ha

dude
2004-01-09, 15:33
men det blir inte lika gott att steka äggen och sen slänga i dem i mixern:D

potte
2004-01-09, 15:39
Originally posted by dude
men det blir inte lika gott att steka äggen och sen slänga i dem i mixern:D

hähä, nej det låter inge vidare :booty:

men om den ska ersätta prottedrinken så borde väl övriga ingredienser räcka eller? vet iofs inte hur mycket protte du brukar ta, men ovannämnda drink innehåller mer än 50 gram enligt mina beräkningar.

dude
2004-01-09, 15:42
japp men den skulle ersätta en måltid orka inte göra nån.. ;)

potte
2004-01-09, 15:49
ok, ja då är det ju en annan femma

Hermes
2004-01-09, 19:51
Originally posted by Halib
Biotin behövs för vissa reaktioner i metabolismen av kolhydrater, fett och
protein; och i energiproduktionen (Kreb´s cykel).
Vitaminet spelar också en roll för hårväxten.
Upptaget av biotin kan hämmas genom intag av råa ägg. Råa ägg innehåller
ett ämne som kallas avidin. Detta ämne binds till biotin och förhindrar
dess upptag.

(citat från en webbsida)

Det var det jag syftade på, inte salmonella risken, iof även om chansen är liten så finns den där och salmonella klarar jag mig fan bra utan.

King Grub
2004-01-09, 19:52
Originally posted by hermes


Det var det jag syftade på, inte salmonella risken, iof även om chansen är liten så finns den där och salmonella klarar jag mig fan bra utan.

Min bror fick salmonella någon gång tidigt 70-tal, och han tappade i vikt från 78 till 47. Det kallar jag bra deff!

Hermes
2004-01-10, 01:36
Originally posted by King Grub


Min bror fick salmonella någon gång tidigt 70-tal, och han tappade i vikt från 78 till 47. Det kallar jag bra deff!

OCh det är därför jag inte äter råa ägg, usch!