begt
2011-11-09, 11:17
Så jäkla gott det är! Och snabbt att baka dessutom.
Kör på
3 dl vetemjöl
1-2 dl grahamsmjöl
50 g smör
lite salt
2 tsk bakpulver
ca 2 dl mjölk (går bra med yoghurt; har inte testat med kvarg än)
Man kan baka ut till 2 kakor; jag brukar själv göra en stor för det går fortast :D. Använd en bit aluminfolie; går att återvinna en massa gånger. Det är aldrig svårt att få loss kakan.
Skär ett kors med kniv i kakan (blir lätt att bryta loss 4 delar sen) och nagga degen med gaffel. Grädda i 12-15 min i 250 grader mitt i ugnen.
Antagligen går det utmärkt att använda kvarg istället för mjölk (man får nog tillsätta lite vatten dock) och kanske snåla lite på mjölet och lägga i lite proteinpulver om man så vill.
Sjukt gott med bregott till.
Kör på
3 dl vetemjöl
1-2 dl grahamsmjöl
50 g smör
lite salt
2 tsk bakpulver
ca 2 dl mjölk (går bra med yoghurt; har inte testat med kvarg än)
Man kan baka ut till 2 kakor; jag brukar själv göra en stor för det går fortast :D. Använd en bit aluminfolie; går att återvinna en massa gånger. Det är aldrig svårt att få loss kakan.
Skär ett kors med kniv i kakan (blir lätt att bryta loss 4 delar sen) och nagga degen med gaffel. Grädda i 12-15 min i 250 grader mitt i ugnen.
Antagligen går det utmärkt att använda kvarg istället för mjölk (man får nog tillsätta lite vatten dock) och kanske snåla lite på mjölet och lägga i lite proteinpulver om man så vill.
Sjukt gott med bregott till.