Muaytudd
2003-12-30, 21:42
Hejsvejs!
Nu har Christian gjort ännu en häpnandsväckande upptäckt.
Häromveckan visade min polare som är från Uruguay mig hur man gjorde en röra vid namn chomichuru.
Snälla fråga mig inte om det är den korrekta stavningen, för det har jag ingen aning om.
Jag vill nu påpeka att det säkerligen finns liknande varianter i andra kök, men eftersom jag inte är så bevandrad i gastronomiska utsvävningar världen över så har jag ingen aning om detta. Mao tar jag chansen och berätta om ngt som ni kanske redan vet om.
Smakar det gott då
Jag är fortfarande i chocktillstånd. Denna röra är så god så att man kan äta den med sked. Fast självfallet så är detta inte ändamålet med det här gojset utan det är meningen att man ska ha den på sallad.
Jag vill gledeligen berätta att den fungerar alldeles utmarkt på stekt/grillad lax också!
Nu till hur man gör det här gojset.
Finhacka två till tre vitlöksklyftor (jag tog fyra mmmm :D) Nu snälla, när jag säger finhacka så är det verkligen finhacka som gäller. Det ska ju i ngt som ska vara flytande.
Finhacka sen en näve färska basilika.
Lägg nu allt i en liten skål.
Häll i olivolja.
Tillsätt en liten nypa salt (det är ju inte nyttigt ju :D)
Smaka av med balsamvinäger.
Rörom.
Tada!!
Gojset är klart för intag.
Den här röran måste innehålla myr mycket nyttigheter som helst med tanke på vad den är gjord av. Så happy eating. :eating: :eating:
Nu har Christian gjort ännu en häpnandsväckande upptäckt.
Häromveckan visade min polare som är från Uruguay mig hur man gjorde en röra vid namn chomichuru.
Snälla fråga mig inte om det är den korrekta stavningen, för det har jag ingen aning om.
Jag vill nu påpeka att det säkerligen finns liknande varianter i andra kök, men eftersom jag inte är så bevandrad i gastronomiska utsvävningar världen över så har jag ingen aning om detta. Mao tar jag chansen och berätta om ngt som ni kanske redan vet om.
Smakar det gott då
Jag är fortfarande i chocktillstånd. Denna röra är så god så att man kan äta den med sked. Fast självfallet så är detta inte ändamålet med det här gojset utan det är meningen att man ska ha den på sallad.
Jag vill gledeligen berätta att den fungerar alldeles utmarkt på stekt/grillad lax också!
Nu till hur man gör det här gojset.
Finhacka två till tre vitlöksklyftor (jag tog fyra mmmm :D) Nu snälla, när jag säger finhacka så är det verkligen finhacka som gäller. Det ska ju i ngt som ska vara flytande.
Finhacka sen en näve färska basilika.
Lägg nu allt i en liten skål.
Häll i olivolja.
Tillsätt en liten nypa salt (det är ju inte nyttigt ju :D)
Smaka av med balsamvinäger.
Rörom.
Tada!!
Gojset är klart för intag.
Den här röran måste innehålla myr mycket nyttigheter som helst med tanke på vad den är gjord av. Så happy eating. :eating: :eating: