Logga in

Visa fullständig version : enkelt, gott & nyttigt bröd?


bear.flowertwig
2011-09-23, 19:46
Någon som har recept på ovanstående?

HelenE
2011-09-23, 19:54
Definiera nyttigt..

LeBron
2011-09-23, 20:41
Definiera nyttigt..

Lågkalori, gott, mjukt & mörkt, skulle jag tro :)

Jokester
2011-09-23, 20:43
Lågkalori, gott, mjukt & mörkt, skulle jag tro :)

Alla bröd, oavsett hur mörka/ljusa det är brukar ju ha ungefär lika mycket kalorier per 100g?

bear.flowertwig
2011-09-23, 21:37
Lågkalori, gott, mjukt & mörkt, skulle jag tro :)

nåt åt det hållet ja. undvika värsta veteraketerna med ost typ. annars är jag öppen för förslag. det var apropå att göra något av de övriga 48,5g jäst som blir över efter en pizzadeg...(pizzatråden)

HelenE
2011-09-24, 08:37
Nu har jag dock ingen koll på hur jäst skulle fungera i detta recept..

Snabbt frukostbröd

200 g kvarg
1 ägg
2 äggvitor
2 dl valfritt mjöl (jag använde pofiber)
1.5 tsk bakpulver
en nypa salt
brödkryddor/morötter/linfrön/lingon/whatever om man vill

Vispa ihop de torra ingredienserna. Vispa upp äggvitorna hårt i en separat skål, tillsätt gula och kvarg och rör ihop med mjölblandningen till en smet. Klicka ut 12 kakor på bakplåtspapper. De blir små men sväller lite i ugnen.

In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.

Totalt
Kcal: 275,5
P: 45,5
F: 7
K: 23,7


Nästa gång kommer jag dock göra dem större och plattare :)

http://i55.tinypic.com/2dqj3m8.jpg

http://i56.tinypic.com/142fnk5.jpg

http://i55.tinypic.com/3498521.jpg

bear.flowertwig
2011-09-24, 09:40
Förmodligen inte (?), eftersom det görs med bakpulver. Men tack ändå :)

Chaliza
2011-09-24, 11:44
http://www.spisa.nu/3.18432/recept/scones-med-kesella/

Sjuuuukt gott och är galet snabbt att göra!

bear.flowertwig
2011-09-24, 12:39
Tackar, ska testas.


Nån som vet hur det ligger till med jäst VS. bakpulver? Fått för mig att bakpulver "förstör" näringsvärdet i vetemjöl och att hållbarheten på brödet blir sämre?

anton2000
2011-09-24, 16:22
http://www.arla.se/Default.aspx?id=17653&RecipeID=31450

Jag gjorde det här häromdagen. Riktigt enkelt att göra och sjukt gott!

bear.flowertwig
2011-09-24, 16:35
Tack, ser trevligt ut men därmed är kvoten av bröd gjort på bikarbonat/bakpulver fylld ;)

Jag får färsk jäst över efter pizzabak och eftersom...
Användning av bakpulver i matbröd går fint men brödet blir lite mer kompakt och får sämre hållbarhet eftersom det inte innehåller lika mycket vatten lika bra som ett poröst bröd bakat med jäst och därmed torkar brödet snabbare.
http://school.chem.umu.se/Experiment/P75

...så är det recept med jäst jag vill ha tips på :)

J.V
2011-09-24, 18:12
Enkelt vet jag inte, men-eeehh...

http://www.hamburgare.org/potatisfrallor-ett-annu-mjukare-hamburgerbrod/

Fruktansvärt läskigt gott och din jäst går väl åt. :D

bear.flowertwig
2011-09-25, 20:08
Enkelt vet jag inte, men-eeehh...

http://www.hamburgare.org/potatisfrallor-ett-annu-mjukare-hamburgerbrod/

Fruktansvärt läskigt gott och din jäst går väl åt. :D

Haha, så pizzaresterna går till hamburgare :D :thumbup: