Visa fullständig version : Blå äggulor
Slartibartfast
2003-12-21, 21:42
Hur kommer det sig att (kokade)äggulor blir blåa på ytan när man haft dem i kylskåpet en dag eller så? Är det för kallt för dem?
shirunai
2003-12-21, 22:18
googla på färgblindhet, mina blir alltid "bara" gröna
Originally posted by shirunai
googla på färgblindhet, mina blir alltid "bara" gröna
*Off-topic* :laugh: :laugh: :laugh:
Überbiffen
2003-12-22, 03:02
Originally posted by shirunai
googla på färgblindhet, mina blir alltid "bara" gröna
:laugh: Det var inte snällt skrivet. :D
Slartibartfast
2003-12-22, 10:46
Gröna!? Näe för faen! Blå blir dom.
Tycker också de blir lite åt det blå hållet faktiskt...
Vill ni ha gröna ägg så finns det en ny hönssort i Asien som värper gröna(!) ägg :thumbup:
shirunai
2003-12-22, 10:56
självklart var det ett skämt :D
coolt, måste importera deras ägg.
KOmmer inte riktig ihåg vad det är för kemikalier i ägget som kommer till ytan när man koka de riktig länge. (Svavel?)
Slartibartfast
2003-12-22, 15:04
Är det verkligen ingen som har en vettig idé om det här? Inte ens Grub?
King Grub
2003-12-22, 15:40
Orkar inte översätta, men:
Ferrous sulfide is formed when the egg is heated, specifically, when a less-than-fresh, extra-alkaline egg is heated. Yolks have a lot of iron in them, and albumen (egg white) has a lot of sulfur; when the egg protein is heated, some of the sulfur atoms break free and interact with the hydrogen ions to form hydrogen sulfide, which causes the green/blue color.
För en månad sen hade vi ägg som hade dubbla äggulor typ vartannat ägg.
King Grub
2003-12-22, 18:16
Originally posted by Jon2
För en månad sen hade vi ägg som hade dubbla äggulor typ vartannat ägg.
Jag hittar dubbelgulor i var och varannan äggkartong, året runt, tror jag. XL-ägg, givetvis. :cool:
Slartibartfast
2003-12-23, 23:27
Äntligen! Tack Grub, nu kan jag sova lugnt. :thumbup:
är det så bra att äta dem då? ser ju inget vidare ut + att morsan hetsar en! =)
King Grub
2003-12-24, 12:43
Inget farligt med att äta dem.
Om jag kokar dem länge blir de oftast gröna/blå dagen efter. Kokar jag dem under lite kortare tid slipper de den där äckliga färgen. Kan det vara en varning? :D
Är ju inte allas magar som pallar med mkt hårdkokta ägg.. :)
morsan torghandlar alltid tvillingägg :D Blir mer jox för pengarna :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.