Nils.R
2011-08-26, 11:12
Tänkte testa att göra kyckling jerky i helgen och hade lite frågor.
1. Upphängningen
Tänkte jag skulle hänga upp kyckling med tandpetare i ugnsgallret.
Har nån en bättre mindre omständig idé?
2.Temperatur och tid.
När jag gjorde jerky på lövbiff så körde jag på 50 grader i 24h.
Funkar detta för kyckling med eller behöver jag ändra nåt?
Tänkte på bakterier och att kyckling har mer vatten än lövbiff.
3. Andra bra tips eller saker jag kan ha missat.
1. Upphängningen
Tänkte jag skulle hänga upp kyckling med tandpetare i ugnsgallret.
Har nån en bättre mindre omständig idé?
2.Temperatur och tid.
När jag gjorde jerky på lövbiff så körde jag på 50 grader i 24h.
Funkar detta för kyckling med eller behöver jag ändra nåt?
Tänkte på bakterier och att kyckling har mer vatten än lövbiff.
3. Andra bra tips eller saker jag kan ha missat.