handdator

Visa fullständig version : Angående att göra kyckling jerky.


Nils.R
2011-08-26, 11:12
Tänkte testa att göra kyckling jerky i helgen och hade lite frågor.

1. Upphängningen
Tänkte jag skulle hänga upp kyckling med tandpetare i ugnsgallret.
Har nån en bättre mindre omständig idé?

2.Temperatur och tid.
När jag gjorde jerky på lövbiff så körde jag på 50 grader i 24h.
Funkar detta för kyckling med eller behöver jag ändra nåt?
Tänkte på bakterier och att kyckling har mer vatten än lövbiff.

3. Andra bra tips eller saker jag kan ha missat.

Bjorned
2012-12-09, 03:16
Bumpar upp tråden!

Nils.R
2012-12-09, 10:58
Grillpinnar är lättaste sättet att hänga upp dom.
Har för mig jag hade 75 grader på ugnen, inte helt säker.
Lägg en handduk för att hålla ugnsluckan på glänt.
Har glömt av hur många timmar jag hade dom inne.