Visa fullständig version : havregrynsgröt
Havregrynsgröt som är gjord i micron är lika bra som vanlig eller??
:eating:
// Dijay
King Grub
2003-12-18, 17:09
Samma näringsvärde, men högre GI, på grund av att de vattenlösliga, GI-sänkande fibrerna inte tränger ut på samma sätt i micron som under kokning i kastrull.
fintelligens
2003-12-18, 17:09
jao men det är väll bara smaken som är olika
King Grub
2003-12-18, 17:11
Originally posted by fintelligens
jao men det är väll bara smaken som är olika
Nej. Se ovan.
fintelligens
2003-12-18, 17:13
heheh okaj då, men kolla vilken tid vi skrev ;)
snabba svar :)
Vet du om det mycket skillnad på GI ?
// Dijay
King Grub
2003-12-18, 17:15
Originally posted by Dijay
snabba svar :)
Vet du om det mycket skillnad på GI ?
// Dijay
Från 60 på kastrullkokt gröt på grövsta sortens gryn till runt 110 på micrade av finaste sorten.
Genomsnittsvärden: kastrullkokt 70, micrad 85-90.
King Grub
2003-12-18, 17:16
Originally posted by fintelligens
heheh okaj då, men kolla vilken tid vi skrev ;)
Här är det sekundstrid! :D
Tackar för det!
Dags att börja koka då!
King Grub
2003-12-18, 17:24
Originally posted by Dijay
Tackar för det!
Dags att börja koka då!
Orkar du inte koka i kastrull kan du ju bara slänga i lite loppfrön i den micrade så blir GI:t lågt i alla fall.
eller så äter man den micrade och är glad att det är nyttigare än pepparkaksdeg :D
King Grub: Vad är loppfrön för nånting?
Originally posted by aliquis
eller så äter man den micrade och är glad att det är nyttigare än pepparkaksdeg :D
:laugh: :thumbup:
Originally posted by Lillen
King Grub: Vad är loppfrön för nånting?
Sök på psylliumfrö.
King Grub
2003-12-18, 19:54
Originally posted by Lillen
King Grub: Vad är loppfrön för nånting?
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=7960&highlight=psyllium
Skulle det vara bättre (ur GI-synpunkt) att äta råa havregryn och mjölk till frukost isåfall?
shirunai
2003-12-19, 12:00
nej, det ligger lite över kokadegröten, för fibrerna tränger inte ut då
Metal_boy_
2003-12-19, 14:31
Originally posted by King Grub
Samma näringsvärde, men högre GI, på grund av att de vattenlösliga, GI-sänkande fibrerna inte tränger ut på samma sätt i micron som under kokning i kastrull.
jag tror att dom vattenlösliga fibrerna tränger ut i micron om du kör på typ 350W i 5 min det kokar lite då istället
King Grub
2003-12-19, 17:43
Originally posted by Metal_boy_
jag tror att dom vattenlösliga fibrerna tränger ut i micron om du kör på typ 350W i 5 min det kokar lite då istället
Inte så det kan jämföras med kastrullkokt enligt mina (heltäckande) tabeller.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.