seriegubben
2011-07-07, 22:40
Hej alla glada på kolozzeum!
Det är som så att jag räknat på mitt dagliga kalirointag och funnit att jag nästan varje dag ligger på ett proteinunderskott. Mitt mål är ju att bygga muskler, och för tillfället då jag deffar, behålla muskler, men jag får dessvärre bara i mig ca 100 g protein dagligen. Jag väger 77 kg, så jag borde ju få i mig minst 154 g protein dagligen då man allmänt rekommenderar ca 2 g protein per kg kroppsvikt.
Pinsamt nog måste jag dessvärre erkänna att eftersom jag fortfarande bor hemma och inte inte har en fast inkomst så är jag oundvikligen bunden till min mina föräldrars inhandlade råvaror och min mors tillagade middagar. Lunch och middag blir alltså vad som bjuds, vilket ofta är en väl komponerad och god måltid enligt kostcirkeln, men dessvärre räcker inte det proteinet som bjuds för att täcka mitt proteinbehov som ni förstår. Några inhandlade köttprodukter till annat än just lunch och middag kommer inte heller på tal, tyvärr.
Så jag tänkte att det nog vore en bra grej att inhandla ett proetinpulver för att täcka proteinunderskottet. Andra bra proteinkällor, som t.ex. ägg, kommer dessvärre inte heller på tal i alltför stora kvantiteter. Jag tål inte mer än 1 ägg om dagen. Konsumerar jag fler än så får jag magknip.
Före och efter träning kör jag EAA. Det är ju så mycket bättre för proteinsyntesen har jag förstått. Så jag tänkte att eftersom vassle annars är vad som rekommenderas i samband med träning, och eftersom jag använder EAA till detta ändamål, så vore det bra om jag körde kasein till mellanmål.
Men så läser jag att kasein höjer risken för diabetes (och är fettlagrande). Därmed minskar ju lusten för att konsumera det. Jag vill inte äta produkter som har vederlagda studier bakom sig som påvisar hälsofrämmande effekter.
Så vad skall jag göra? Att inta vassle som mellanmål är väl inte det bästa? Vassle stimulerar ju proteinsyntesen och förhindrar inte proteinnedbrytningen som kasein gör, men eftersom vassle stimulerar en insulinspik så ökar ju risken att en hel del av det intagna vassleproteinet lagras som fett då jag inte använder det i samband med träning (om jag har förstått det rätt?).
Så vilken produkt skall jag köpa tycker ni?
Tack på förhand! :)
Det är som så att jag räknat på mitt dagliga kalirointag och funnit att jag nästan varje dag ligger på ett proteinunderskott. Mitt mål är ju att bygga muskler, och för tillfället då jag deffar, behålla muskler, men jag får dessvärre bara i mig ca 100 g protein dagligen. Jag väger 77 kg, så jag borde ju få i mig minst 154 g protein dagligen då man allmänt rekommenderar ca 2 g protein per kg kroppsvikt.
Pinsamt nog måste jag dessvärre erkänna att eftersom jag fortfarande bor hemma och inte inte har en fast inkomst så är jag oundvikligen bunden till min mina föräldrars inhandlade råvaror och min mors tillagade middagar. Lunch och middag blir alltså vad som bjuds, vilket ofta är en väl komponerad och god måltid enligt kostcirkeln, men dessvärre räcker inte det proteinet som bjuds för att täcka mitt proteinbehov som ni förstår. Några inhandlade köttprodukter till annat än just lunch och middag kommer inte heller på tal, tyvärr.
Så jag tänkte att det nog vore en bra grej att inhandla ett proetinpulver för att täcka proteinunderskottet. Andra bra proteinkällor, som t.ex. ägg, kommer dessvärre inte heller på tal i alltför stora kvantiteter. Jag tål inte mer än 1 ägg om dagen. Konsumerar jag fler än så får jag magknip.
Före och efter träning kör jag EAA. Det är ju så mycket bättre för proteinsyntesen har jag förstått. Så jag tänkte att eftersom vassle annars är vad som rekommenderas i samband med träning, och eftersom jag använder EAA till detta ändamål, så vore det bra om jag körde kasein till mellanmål.
Men så läser jag att kasein höjer risken för diabetes (och är fettlagrande). Därmed minskar ju lusten för att konsumera det. Jag vill inte äta produkter som har vederlagda studier bakom sig som påvisar hälsofrämmande effekter.
Så vad skall jag göra? Att inta vassle som mellanmål är väl inte det bästa? Vassle stimulerar ju proteinsyntesen och förhindrar inte proteinnedbrytningen som kasein gör, men eftersom vassle stimulerar en insulinspik så ökar ju risken att en hel del av det intagna vassleproteinet lagras som fett då jag inte använder det i samband med träning (om jag har förstått det rätt?).
Så vilken produkt skall jag köpa tycker ni?
Tack på förhand! :)