handdator

Visa fullständig version : Okej att blanda vassleprotein i förvärmd mjölk?


Madness
2011-06-23, 18:33
Tycker det smakar mycket bättre att blandat det med varm mjölk än i kall, har läst att upphettning av protein kan förstöra vissa aminosyror, men undrar om det är okej om proteinet blandas i varm mjölk och dricks upp efter?

Crocker
2011-06-23, 18:40
Ja, skulle tro det.

Sverker
2011-06-23, 18:49
Värmer du mjölken till drickvarmt och häller i vassleproteinet så går det bra. Mjölken ska inte koka så den bränner fast i kastrullen.

Madness
2011-06-23, 19:30
Nej givetvis inte, men vart går gränsen för att det förstörs då :P? Någon exakt temperatur? Värmer ju mjölken så den är i het drickstemperatur, vet ej vad jag ska jämföra med, det är knappast té-varmt så man måste smutta jag syftar på iallafall: )

Sverker
2011-06-23, 19:57
Någonstans vid 70°C börjar vi få brunfärgningsreaktioner och en antydan till bränd smak.Vid 80 - 90 °C så blir det mer "kokt mjölk" smak och reaktionen tar fart.

Men det spelar ingen roll. Både vassleproteinet och mjölken har stort överskott på lysin.

JJOHANSSON
2011-06-23, 20:20
intressant, att man aldrig tänkt på detta.

Choklad protein, varm mjölk och lite oboy.

Sverker
2011-06-24, 06:15
I-landsproblem. Möjligen intressant för hjälporganisationer som med små resurser hjälper flyktingar vid katastrofer. Att ge små barn och gravid mesta möjliga näring från nästan ingenting.

För oss är det mer kurriosa.