Visa fullständig version : Okej att blanda vassleprotein i förvärmd mjölk?
Tycker det smakar mycket bättre att blandat det med varm mjölk än i kall, har läst att upphettning av protein kan förstöra vissa aminosyror, men undrar om det är okej om proteinet blandas i varm mjölk och dricks upp efter?
Värmer du mjölken till drickvarmt och häller i vassleproteinet så går det bra. Mjölken ska inte koka så den bränner fast i kastrullen.
Nej givetvis inte, men vart går gränsen för att det förstörs då :P? Någon exakt temperatur? Värmer ju mjölken så den är i het drickstemperatur, vet ej vad jag ska jämföra med, det är knappast té-varmt så man måste smutta jag syftar på iallafall: )
Någonstans vid 70°C börjar vi få brunfärgningsreaktioner och en antydan till bränd smak.Vid 80 - 90 °C så blir det mer "kokt mjölk" smak och reaktionen tar fart.
Men det spelar ingen roll. Både vassleproteinet och mjölken har stort överskott på lysin.
JJOHANSSON
2011-06-23, 20:20
intressant, att man aldrig tänkt på detta.
Choklad protein, varm mjölk och lite oboy.
I-landsproblem. Möjligen intressant för hjälporganisationer som med små resurser hjälper flyktingar vid katastrofer. Att ge små barn och gravid mesta möjliga näring från nästan ingenting.
För oss är det mer kurriosa.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.