Logga in

Visa fullständig version : Vi som kokar pasta eller tänker börja göra det


Sarwien
2011-06-22, 13:29
Själv föredrar jag att ha i lite pesto, blir extra mysigt då. Hur kokar ni pasta?

liimani
2011-06-22, 13:30
Själv föredrar jag att ha i lite pesto, blir extra mysigt då. Hur kokar ni pasta?
Själv är jag svag för köttfärs... Jag älskar köttfärs!

Remas
2011-06-22, 13:33
Själv är jag svag för köttfärs... Jag älskar köttfärs!

Carbonara och Pesto är det bästa enligt mig, riktigt bra gjord carbonara är aldrig fel

hanushans
2011-06-22, 13:33
Har du pesto i vattnet när du kokar?

Sarwien
2011-06-22, 13:35
Har du pesto i vattnet när du kokar?

Pesto i pastan.

vicarious
2011-06-22, 13:37
Själv föredrar jag att ha i lite pesto, blir extra mysigt då. Hur kokar ni pasta?

Med vatten.

vicarious
2011-06-22, 13:38
Pesto i pastan.

Då kokar du ju inte pasta med pesto. Då äter du pasta med pesto.

Tråden kanske skulle hetat, hur äter du din pasta?

Remas
2011-06-22, 13:40
Då kokar du ju inte pasta med pesto. Då äter du pasta med pesto.

Tråden kanske skulle hetat, hur äter du din pasta?

Med munnen?

liimani
2011-06-22, 13:41
Med munnen?
Kniv och gaffel om jag har tur.

limenka
2011-06-22, 13:41
Föredrar makaroner med bea..

hanushans
2011-06-22, 13:41
Pesto är gott.

Trodde jag skulle få tips om hur man kan koka pasta på nya sätt, lite besviken nu.

Vissa steker pastan efter att de kokat den.

Sarwien
2011-06-22, 13:42
Då kokar du ju inte pasta med pesto. Då äter du pasta med pesto.

Tråden kanske skulle hetat, hur äter du din pasta?

Med munnen?

Precis, skulle ju inte finnas något att diskutera då. Vem äter inte med munnen?

Remas
2011-06-22, 13:42
Precis, skulle ju inte finnas något att diskutera då. Vem äter inte med munnen?

Finns ju personer som får mat via sond(?)

Tabbe
2011-06-22, 13:48
Ketchup och ost.

*drool*

liimani
2011-06-22, 13:52
Ketchup och ost.

*drool*
Ketchup är matmisshandel imo men du jämnar ut med med ost.

mjölk-dryck
2011-06-22, 14:40
Oj oj oj.. Det här hade jag kunnat skriva en bok om! Pasta är min konstform - jag går på känsla men grunden är självklart vatten+salt+olivolja under kokfasen. Häll alltid av vattnet lite innan den är färdigkokt så att man bevarar den sanna italienska al-dente känslan. :D

Vad man sen har till pastan (eller har pastan till) kan vara vad som helst - lax, stark korv & spenat/sallad är det jag kör mest på just nu. Glöm inte mjölken till!

Dreas
2011-06-22, 15:38
Endast vatten först, sen efter att ha hällt bort vattnet tillsätts rapsolja och citronpeppar.

Fullkornspasta är det självfallet inte, sånt borde förbjudas!

Olegh
2011-06-22, 15:51
Jag kokar alltid min pasta. Den är så hård och tråkig annars.

Cilia
2011-06-22, 16:04
Jag brukar koka upp vatten. Salta och lägga ner pastan i det och koka tills den är al dente. Sen häller jag bort vattnet.

kettlebellGuden
2011-06-22, 16:07
Roskilde 1998 gav jag mig på att koka snabbmakaroner i ett icke-fungerande gasolkök. Istället för vatten använde jag apelsinjos som jag hittade i ett tält.. orka gå och hämta vatten liksom?

Slutsats: snabbmakaroner som legat och dratt i apelsinjos en timme är inget gott.

312
2011-06-22, 16:09
Pasta, kokt ägg och ketchup = WIN
Pasta, pesto och kyckling = WIN
Carbonara i Italien = WINWIWINWINWNWWIWN

Viktor_Balck
2011-06-22, 16:22
Jag kokar vatten som kock-per, sen är det i med pastan.

VMGdVJvF-kU

Ademius
2011-06-22, 16:39
Pastarätter är ofta sjukt goda! Lasagne, köttfärssås, tomatsås, sås på tomat och fetaost, sås på svamp, svamp, gratäng, pastasallader!, pasta med kyckling och mangogryta, osv.. det känns som att det går att variera i all oändlighet. Jag har alltid haft väldigt lätt för att äta pasta.

Det jag dock inte klarar av att äta längre är snabbmakaroner och köttbullar med ketchup. Det är inte gott någonstans, även om jag för många år sedan åt det rätt ofta.

Tricce
2011-06-22, 16:42
Roskilde 1998 gav jag mig på att koka snabbmakaroner i ett icke-fungerande gasolkök. Istället för vatten använde jag apelsinjos som jag hittade i ett tält.. orka gå och hämta vatten liksom?

Slutsats: snabbmakaroner som legat och dratt i apelsinjos en timme är inget gott.

Haha fyfan :D
Men det där skulle man kanske experimentera lite mer med, att koka pasta i öl tex! Å lite sånt.

MaQue
2011-06-22, 19:08
Gammeldags makaroner kokade i ordentligt saltat vatten serverat med korv och knaperstekt fläsk är så jävla gott att jag kunde äta det 365 dagar om året.