Visa fullständig version : Pulsåderskador från mättat animaliskt fett och olivolja
JacobHeitmann
2011-06-14, 12:11
“A study on humans conducted by David Blankenhorn, M.D., and his associates compared the effects of different types of fats on the growth of atherosclerotic lesions inside the coronary arteries of people by studying the results of angiograms taken one year apart (JAMA 263:1646, 1990 (http://jama.ama-assn.org/content/263/12/1646.abstract)). The study demonstrated that all three types of fat–saturated animal fat, monounsaturated (olive oil), and polyunsaturated (EFA)–were associated with a significant increase in new atherosclerotic lesions. Most importantly, the growth of these lesions did not stop when polyunsaturated fats of the w-6 type (linoleic acid) and monounsaturated fats (olive oil) were substituted for saturated fats. Only by decreasing all fat intake–including poly- and monounsaturated fats–did the lesions stop growing.” ~ Dr McDougall
Har ni någon studie som ni hittat, som visar att artärerna inte blir skadade av fett? Jag har för mig att LCHF:are anser att det inte är fettet som skadar pulsådern?
Kram
Jacob
Eddie Vedder
2011-06-14, 12:30
Som vanligt uttrycker du dig om observationsstudier som om det vore kliniska prövningar. Intressant att du tycker ökat proteinintag är positivt dessutom. Det var olikt dig.
kettlebellGuden
2011-06-14, 12:31
Subjects in the Cholesterol Lowering Atherosclerosis Study in whom new lesions did not develop increased dietary protein to compensate for reduced intake of fat
JAMA 236:1646, 1990 (http://jama.ama-assn.org/content/263/12/1646.abstract)
Byt fettet mot protein är vad som verkar vara lösningen. Hur ställer sig 811:are till det här?
JacobHeitmann
2011-06-14, 12:41
Som vanligt uttrycker du dig om observationsstudier som om det vore kliniska prövningar. Intressant att du tycker ökat proteinintag är positivt dessutom. Det var olikt dig.
JAMA 236:1646, 1990 (http://jama.ama-assn.org/content/263/12/1646.abstract)
Byt fettet mot protein är vad som verkar vara lösningen. Hur ställer sig 811:are till det här?
These results indicate that when total and saturated fat intakes are reduced to levels recommended by the National Cholesterol Education Program, protein and carbohydrate are preferred substitutes for fat calories, rather than monounsaturated or polyunsaturated fat.
Javisst behövs det mer protein vid kaloriunderskott för att undvika proteinbrist. Om man äter mindre fett som energikälla måste man ersätta det med antingen protein eller kolhydrater för att komma upp i kaloribalans. 811 använder sig av kolhydratmetoden med 100%+ i uppnådda EAAs för att uppnå kaloriöverskott.
Svara gärna på min grundfråga om ni kan. :)
Nitrometan
2011-06-14, 12:42
Hur ställer sig 811:are till det här?
Är 11:e augusti den stora köttätardagen?
Eller var kommer "811" ifrån?
JacobHeitmann
2011-06-14, 12:44
Är 11:e augusti den stora köttätardagen?
Eller var kommer "811" ifrån?
Förkortning för The 80/10/10 Diet av Douglas Graham (http://www.amazon.com/80-10-Diet/dp/1893831248)
Eddie Vedder
2011-06-14, 12:50
Svara gärna på min grundfråga om ni kan. :)
Snarare bör du definiera "skada". Skadorna är ju konsekvenser av slitage från inflammationer och oxiderat fett. Om du tror att det i sig beror på fettintaget så förenklar du oerhört.
Du får gärna svara på frågan om varför du ständigt använder den retoriken du gör om observationsstudier. Varför vill du få det att låta som kliniska välkontrollerade prövningar?
JacobHeitmann
2011-06-14, 13:20
Snarare bör du definiera "skada". Skadorna är ju konsekvenser av slitage från inflammationer och oxiderat fett. Om du tror att det i sig beror på fettintaget så förenklar du oerhört.
Du får gärna svara på frågan om varför du ständigt använder den retoriken du gör om observationsstudier. Varför vill du få det att låta som kliniska välkontrollerade prövningar?
Hur kan du få min tanke på att LCHF:are påstår att fettet är inte orsaken till hjärt-kärlproblem till att jag försöker bevisa något med att få obs. stu. till empiriskt bevis? Det var bara en fråga, svara om du kan på min grundfråga eller ignorera tråden, do as you please.
Kolhydrater och frukt leder till fettma, fettma leder till åderförkalkning
Eddie Vedder
2011-06-14, 13:24
Hur kan du få min tanke på att LCHF:are påstår att fettet är inte orsaken till hjärt-kärlproblem till att jag försöker bevisa något med att få obs. stu. till empiriskt bevis?
Därför att du lyfter fram tesen utifrån en diuskussion om en sådan studie naturligtvis.
Det var bara en fråga, svara om du kan på min grundfråga eller ignorera tråden, do as you please.
Det svarade jag på. Fett kan härskna i kärlen och kärlväggarna kan slitas av massor av samverkande orsaker. Det är en konstant fråga om arv och miljö där faktorer samverkar. Det går inte att ta bort fettet och tro att inflammationer, AGE-produkter, plack med mera, upphör att bildas. Ditt äslakde socker bidrar det också exempelvis.
Anders The Peak
2011-06-14, 13:30
Hur kan du få min tanke på att LCHF:are påstår att fettet är inte orsaken till hjärt-kärlproblem till att jag försöker bevisa något med att få obs. stu. till empiriskt bevis? Det var bara en fråga, svara om du kan på min grundfråga eller ignorera tråden, do as you please.
http://qjmed.oxfordjournals.org/content/96/12/927.full?ijkey=172mwKXqzgmtE&keytype=ref
JacobHeitmann
2011-06-14, 21:47
http://qjmed.oxfordjournals.org/content/96/12/927.full?ijkey=172mwKXqzgmtE&keytype=ref
Ah, tack! *cupid* Ska läsa den efter jobbet imorrn.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.