Visa fullständig version : Bröd utan ugn?
Tipsa om bröd eller något som påminner om bröd som går att tillaga utan ugn.
*popcorn*
Chapati (Roti, bröd)
Chapati är ett ojäst tunnt mjukbröd som ofta serveras istället för ris i stora (främst norra) Indien. Bryt brödet med höger hand och använd istället för bestick.
Ingredienser:
1. 100 gram vetemjöl
2. 1 nypa salt
3. cirka 1 deciliter vatten
Tillagning:
1. Blanda mjölet med salt i en bunke
2. Tillsätt vatten, lite i taget och knåda till en hård deg
3. Rulla degen till ping-pong-bollars storlek
4. Pressa ut bollarna något och pudra dem med mjöl
5. Kavla sedan ut till chapatis och lägg i dem en och en i en het stekpanna (utan olja)
6. Vänd din chapati när den börjar bubbla eller svälla
7. Dutta på din chapati med en kökshandduk upprepade gånger och vrid samtidigt lite på brödet i pannan när den åter igen börjar svälla och vänta tills den fått färg.
8. Vänd och dutta vidare på din chapati till dess att nästa sida fått färg
9. Förvara under handduk till dess att alla chapati är klara.
Annars kan du göra lefsor. Lefsor: http://www.tasteline.com/recept/Lefsor
Det här receptet har jag funderat på att testa bara för att det verkar sjukt att baka i micro:
Ostscones i microvågsugn (6 stycken)
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl riven lagrad ost
1 ägg
1 dl mjölk
Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver i en bunke och finfördela smöret i det till en grynig massa. Blanda ner osten. Vispa ihop ägg och mjölk, häll det i bunken och rör ihop degen.
Platta ut degen på mjölat bakbord cirka 18 centmeter i diameter.
Vik en kökshandduk dubbel och lägg sconeskakan på den.
Skåra kakan i 6 delar med mjölad kniv.
Lägg in brödet på handduken i ugnen och grädda på full effekt cirka 4 minuter.
Bryt isär bitarna och servera dem nygräddade.
Jättebra tips.
Svårt att välja vilket man ska prova först.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.