handdator

Visa fullständig version : GI-värdet i tonfisk??


AdrenalineRush
2003-11-28, 20:19
som rubriken säger...innehåller tonfisk långsamma eller snabba protein?

King Grub
2003-11-28, 20:31
En tråd räcker!

GI har inget med protein att göra. GI är ett mått på hur snabbt kolhydrater påverkar ditt blodsocker.

All kött, fisk, fågel räknas till långsamma proteiner.

AdrenalineRush
2003-11-28, 21:00
tack king grub!
finns där redan nån tråd som handlar om detta? :confused:
isf ber jag om ursäkt för detta "brott" jag precis begått! :notme:

King Grub
2003-11-28, 21:15
Originally posted by AdrenalineRush
tack king grub!
finns där redan nån tråd som handlar om detta? :confused:
isf ber jag om ursäkt för detta "brott" jag precis begått! :notme:

Med "En tråd räcker" menar jag det faktum att du postade två likadana. Jag har tagit bort den ena nu. :)

AdrenalineRush
2003-11-28, 21:59
hehe.. såg det också :rolleyes:

miffo
2003-11-29, 17:39
men för att svara på en del av frågan så är tonfisken protein alldeles långsamt....men långsammast är väl mjölken protein tror jag.... inte för att det har med gi att göra men det är ändå bra att veta.....Vassle morgon+efter träning, tonfisk kyckling torsk kött av alla slag under dagen, kesella keso innan sängdags !!!

AdrenalineRush
2003-11-29, 17:43
okej, då har jag fått det lite fel för mig då! :em:
men iaf, tonfisk innehåller lågsamma prottar... det var detta jag undrade =)

potte
2003-11-29, 18:25
miffo du skriver att det långsammaste proteinet är mjölkens protein...

men är det inte detta protein vassle, som jag trodde var mkt snabbt protein...?

har inte jättekoll på detta så jag kanske är helt ute och cyklar:smash:

King Grub
2003-11-29, 18:27
Originally posted by potte
miffo du skriver att det långsammaste proteinet är mjölkens protein...

men är det inte detta protein vassle, som jag trodde var mkt snabbt protein...?

har inte jättekoll på detta så jag kanske är helt ute och cyklar:smash:

Mjölk innehåller runt 20% vassle och 80% kasein. Det är kaseinet som är långsamt, men mjölkens protein som helhet blir också långsamt på grund av att andelen kasein väger över så kraftigt.

potte
2003-11-29, 18:29
aha, ok då är jag med

tack för det snabba svaret :bow: