handdator

Visa fullständig version : Designer Whey´s Ingredienser


KniveN
2003-11-24, 22:42
Visst är det så att den Ingrediens som utgör den största delen av en vara ska stå först i innehållsförteckningen?

Då borde (om jag har tytt innehållsförteckningen rätt) Designer Whey bestå till största delen hydrolysat någon som vet om det är så?


Ingredienser:

APT™(ActivePeptideTransport™)-Full Spectrum Whey Peptides™ [modified molecular weight and partially pre-digested (hydrolyzed) Whey Protein Concentrate (incl. ~14% glycomacropeptides [MW ~6,700D]), 100% non-denatured Whey Protein Isolate (98% pure protein dry basis), Whey Glutamine Peptides (incl. natural glutamine peptides), L-taurine, L-leucine, L-phenylalanine], cocoa, Glutasynth™ (D-glucose, L-glutamine, oligofructose, glutamine peptides), natural and artificial chocolate flavoring, Lecithin, ZINMAG-6 (magnesium oxide, magnesium aspartate, zinc aspartate, pyridoxine, zinc monomethionine), cellulose gum, xanthan gum, sodium alginate, sodium chloride, acesulfame-K, sucralose, dried cream extract, vanillin, natural vitamin E, lactoperoxidase.

EiseltUK
2003-11-24, 23:53
Ja det stämmer. Den ingrediens som står först är den det ska vara mest av.

Skriv till dem och fråga om du kan få ett intyg eller analys som visar molekylvikten på peptiderna i hydrolysatet. Innehållsdeklarationen i det skick som du klistrat in säger inte tillräckligt.

/ Henrik

KniveN
2003-11-25, 00:14
Ok... tack för svaret, ska nog göra det:)

Men visst ser det ut som att det är mest hydrolysat? (kollar bara så att jag har förstått innehållsförteckningen rätt)

Innehållsförteckningen är tagen från Muskelbyggarn så han kanske vet.

Berry
2003-11-25, 09:44
Originally posted by EiseltUK
Ja det stämmer. Den ingrediens som står först är den det ska vara mest av.

Finns denna regel även i USA?

EiseltUK
2003-11-25, 13:11
KniveN: Ja det verkar vara huvudingrediensen, men som jag skrev, så säger inte texten någon om hydrolysgrad och då bör du utgå ifrån att det är välidgt lätt hydrolyserat.

Berry: Ja, regeln finns även i USA.


/ Henrik

KniveN
2003-11-25, 14:23
Jag har skickat ett mail så vi får se vad dom säger.

EiseltUK
2003-11-25, 18:05
Originally posted by KniveN
Jag har skickat ett mail så vi får se vad dom säger.

Ja det blir intressant att se om och vad de i så fall svarar. Återkom så fort du får svar!

/ Henrik

KniveN
2003-11-25, 23:31
Jag återkommer när jag får ett svar, om jag får ett :D

KniveN
2003-11-26, 17:12
Här är svaret jag fick fattar inte så mycket men Eiselt eller någon annan kunig kanske kan översätta det.


Designer Whey inneholder disse biologisk aktive, klinisk testede Full Spektrum Myse Peptidene

Beta-lactoglobulin (MW18.400 D) ~ 53,0 %

Alpha-lactalbumin (MW 14.200 D) ~ 16,0 %

Glycomacropeptider (MW 6.700 D) ~ 14,0 %

Immunoglobulin (MW 150.000 – 1.000.000 D) ~ 5,0 %

Bovine Serum Albumin (MW 66.000 – 69.000 D) ~ 3,5 %

Lactoferrin (MW 93.000 D) ~ 1,0 %

Growth factors (IGF I, IGF II, TGF-β) og lysozyme, relaxin, β-lactophan, lactollin, β-microglobulin (MW 4.000 – 90.000 D)
~ 2,0 %

Lactoperoxidase (MW 78.000 – 80.000 D) ~ 0,5 %

Svært lav molekyl-vekts mysepetider inkludert noe naturlig forekommende frie aminosyrer (MW 500 – 5.000 D) ~ 5,0 %

http://www.nutrosfit.com/script/whey/bysvis.pl?vindu=visenartikkel&id=14310640Qpw&kat=8&artnr=19