Visa fullständig version : Bra recept till dejt, och tips på panecotta
Vad har ni för tips kring en trevlig middag för två? Ingen kyckling, ingen fisk och ingenting avancerat. Jag har tillgång till gasspis ifall det ger några extra fördelar. Nackdelen är att ris är omöjligt för en usel kock som mig att tillaga.
Vill också överraska med panecotta, när andra här provat har resultatet blivit i rinnande form trots matlagnings-kunskaper vida överstigande de jag själv sitter inne med.
Funderar på att gå till den lokale slaktaren här i Portsmouth och be om tips, de kanske kan ge något?
AlmostRipped
2011-02-28, 03:05
En schysst köttbit är alltid grymt! Den tillagar i stort sig själv! beroende på vad för kött du använder kan du steka den i stekpanna sen in i ugnen på ca 150 grader till en viss grad, bara att kolla upp köttet innan vilken grad som är bäst för just det köttet.
Salta, peppra, på med lite örter... Steka i vitlök och smör! Då ger det även dig tid att göra någonting till som sås + potatis/rotfrukter! Svampsås med kalvfond i sig passar till de mesta köttbitar! Potatisklyftor eller rotfrukt liknande kan även förberedas samt tillagas i ugnen samtidigt som köttbiten!
Pannacotta är en grym efterätt och alltid skönt att förbereda allt så gott som möjligt innan middagen!
Tack för ditt svar, visserligen bestämde jag mig för något enklare, jag är en usel kock. Dessutom är jag helt bortkommen med gasspisar som inte ens visar vad temperaturen ligger på.
http://www.recepten.se/recept/pastasaas_loevbiff.html tänkte jag göra, samt en god sallad till det, vad tros?
Till efterrätt ska jag göra http://www.recepten.se/recept/cheesecake.html
Den här salladen får det bli till http://www.arla.se/default.aspx?id=17653&recipeid=15088
AlmostRipped
2011-03-05, 12:48
Tack för ditt svar, visserligen bestämde jag mig för något enklare, jag är en usel kock. Dessutom är jag helt bortkommen med gasspisar som inte ens visar vad temperaturen ligger på.
http://www.recepten.se/recept/pastasaas_loevbiff.html tänkte jag göra, samt en god sallad till det, vad tros?
Till efterrätt ska jag göra http://www.recepten.se/recept/cheesecake.html
Den här salladen får det bli till http://www.arla.se/default.aspx?id=17653&recipeid=15088
Ser bra ut! Enkelt att tillaga men kan nog smaka rätt gott!, Är man inte speciellt kunnig i köket så spelar råvarorna ännu större roll. Ju finare råvaror, desto bättre mat blir det. Försök hitta nån liten speciell pasta som gör sig själv god! Ju bättre råvaror desto enklare att hantera helt enkelt!
Cheesecake är sjukt lätt att göra och extremt gott, gjorde det till min första nyårsmeny för 4 år sedan, aldrig gjort innan och blev sjukt bra! Ett tips är att ha färska bär till, Hallon/blåbär/jordgubbar... Ger en lite mer syrlig smak till cheesecaken som oftast är ganska tung!
Lycka till!
Ser bra ut! Enkelt att tillaga men kan nog smaka rätt gott!, Är man inte speciellt kunnig i köket så spelar råvarorna ännu större roll. Ju finare råvaror, desto bättre mat blir det. Försök hitta nån liten speciell pasta som gör sig själv god! Ju bättre råvaror desto enklare att hantera helt enkelt!
Cheesecake är sjukt lätt att göra och extremt gott, gjorde det till min första nyårsmeny för 4 år sedan, aldrig gjort innan och blev sjukt bra! Ett tips är att ha färska bär till, Hallon/blåbär/jordgubbar... Ger en lite mer syrlig smak till cheesecaken som oftast är ganska tung!
Lycka till!
Jupp, har inhandlat hallon till cheesekake, samt en vinettaglass, måste duga till.
Tänkte göra både kakan och salladen idag, eller ska man vänta med salladen till imorgon kanske?
Rekommenderas förresten torr eller färsk oregano till grekisk sallad? Mitt recept och wiki säger olika.
Och lite soja behöver man nog ha i huvudrätten för att få fin färg på såsen va?
AlmostRipped
2011-03-05, 12:59
Jupp, har inhandlat hallon till cheesekake, samt en vinettaglass, måste duga till.
Tänkte göra både kakan och salladen idag, eller ska man vänta med salladen till imorgon kanske?
Cheesecaken kan du absolut göra dagen innan, så toppar du bara med hallonen precis innan den ska ätas! Blir oftast bättre om man gör den ett tag innan!
Salladen ska du inte göra dagen innan, den förlorar både smak och färg då..
Instämmer om att salladen bör göras samma dag som den ska ätas. Som grönsallad vill jag minnas att den färska salladsmix som finns på Tesco i Portsmouth brukar lämpa sig väl för sallad, om du inte redan inhandlat det. Såsen tror jag blir fin även utan soja, men det skadar ju inte om du hellre vill ha en lite mörkare färg. Personligen skulle jag välja färsk oregano, men skulle tro att det fungerar utmärkt även med torr sådan.
Har inte riktigt tid med cheesecaken idag, men gör jag den imorgon förmiddag så har den 6-7 timmar på sig innan vi äter. Enligt receptet ska 5 timmar räcka. Det bör väl gå?
Alla ingredienser är redan inköpta, dock saknades vaniljsocker på ASDAs enorma köpcenter så jag för testa med vaniljkoncentrat eller vad det heter istället. Den lokala slaktaren hade inte lövbiff heller så jag fick någon rumpsteak istället som såg fin ut som han skar i tunna skivor.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.