handdator

Visa fullständig version : Fiskpinnar. Är det nyttigt?


donotwant
2011-02-02, 00:02
Ja, vad tror ni. Är detta bra kost? Kollar man på förpackningen på de fiskpinnar jag äter, så ser det OK ut ändå?

Energivärde per 100g
Energi 960kJ/230kcal
Protein 13 g
Kolhydrat 22 g varav sockerarter 0.9 g
Fett 9.5 g varav mättat fett 0.7 g
varav Omega 3-fettsyror från fisk och vegetabiliska oljor 0.8 g
Fiber 0.8 g
Natrium 0.4 g

Eller är det för mycket kolhydrater för en som vill tappa vikt?

krappen
2011-02-02, 00:05
Det är ganska mycket kalorier/100g i fiskpinnar för en person som deffar, jag personligen undvikit det.

Danne2k
2011-02-02, 00:06
Hah, fiskpinnar.. det var inte igår :D

Landström
2011-02-02, 00:21
Ta bort paneringen så blir det klockers! ;)

Stek dom hårt utan fett, så fastnar paneringen i stekpannan. :thumbup:

hertzman
2011-02-02, 00:21
Jag har återupptäckt fiskpinnar! Så jävla gott tillsammans med riktig potatismos och gräddfil! Är det gott kan det inte vara dåligt.

oracas
2011-02-02, 01:35
Vad är nyttigt?

Eddie Vedder
2011-02-02, 09:01
Om du enbart äter fiskpinnar och inget mer så är ju sammansättngen rätt okej. Den är ju en tallriksmodell i ett och samma livsmedel nästan. :D

J.V
2011-02-02, 09:33
Om du enbart äter fiskpinnar och inget mer så är ju sammansättngen rätt okej. Den är ju en tallriksmodell i ett och samma livsmedel nästan.Så brukar jag göra, helt perfekt ju. :D

Lovisa
2011-02-02, 12:51
Jag hade personligen gjort som Landström, skippat paneringen. Har gjort så några gånger då jag varit akut sugen på fisk, men inte velat ha äckligt flottig brödsmet på köpet.

Dock blir det plötsligt väldigt dyr fisk. Fiskpinnar är billigt per kilo, men om man skippar paneringen blir ju nettopriset ungefär det dubbla.

Jag hade satsat på fiskbullar istället. OK, där är det också en hel del utfyllnad, men bättre grejer än flottigt ströbröd.

hertzman
2011-02-02, 12:53
Jag hade personligen gjort som Landström, skippat paneringen. Har gjort så några gånger då jag varit akut sugen på fisk, men inte velat ha äckligt flottig brödsmet på köpet.

Dock blir det plötsligt väldigt dyr fisk. Fiskpinnar är billigt per kilo, men om man skippar paneringen blir ju nettopriset ungefär det dubbla.

Jag hade satsat på fiskbullar istället. OK, där är det också en hel del utfyllnad, men bättre grejer än flottigt ströbröd.

Det går ju rimligen inte att säga att det är "bättre" per automatik. Vill man gå upp i vikt är det ett sjysst och gott alternativ.

Sheogorath
2011-02-02, 13:04
Hmm... Intressant. Jag kommer behöva öka mitt energiintag nästa vecka förmodligen eftersom jag tappar lite för fort. Fiskpinnar? Why not?

hertzman
2011-02-02, 13:05
Hmm... Intressant. Jag kommer behöva öka mitt energiintag nästa vecka förmodligen eftersom jag tappar lite för fort. Fiskpinnar? Why not?

Fiskpinnar och potatismos! Bäst ever.

vicarious
2011-02-02, 13:21
Fiskpinnar och potatismos! Bäst ever.

Gott och lättätet :)

isterbuk
2011-02-02, 13:42
Ordentligt stekta fiskpinnar och remouladsås det är bra fint.

Nils.R
2011-02-02, 14:28
Annars är panerad pangasius galet gott och mkt billigt.

Vänd filéerna i uppvispat ägg.
Vänd dom nu , vetemjöl som du har blandat med vitpeppar och salt.
Vänd dom en gång till i äggen.
Och ännu en gång i mjölblandningen.

Stek dom i rikligt med smör.

Njut tillsammans med hemgjort potatismos och grönpepparsås.

Scratch89
2011-02-02, 22:47
Jag hade hellre köpt nån billigare fulfisk, typ Alaska Pollock, och sen gjort det i ugnen. Ser man till fiskkött per krona blir det rätt dyrt med fiskpinnar. Fast det är löjligt gott.

krappen
2011-02-03, 16:09
Dagens måltid: 8st Fiskpinnar, Klyftpotatis i ugnsform med grillkrydda och salt, Rydbergs bearnaisesås samt 6st Cocktailtomater *drool*

Agremont
2011-02-03, 16:30
Jag har snöat in totalt på fiskpinnar. Blir lätt uppemot 15 st åt gången!:em:

stevebc
2011-02-03, 16:44
Om du enbart äter fiskpinnar och inget mer så är ju sammansättngen rätt okej. Den är ju en tallriksmodell i ett och samma livsmedel nästan. :DPrecis. Som med fiskbullar, svenska "korvar" och annat så blir det tallriksmodellen om man bara äter varan. Lägger man till potatis, pasta och ris blir det plötsligt en carbfest.

raecer
2017-11-15, 12:56
Supergammal tråd, men undersökte fiskpinnar vs pollock idag:

Ica basic fiskpinnar: 270g fiskkött (pollock, sej, torsk) + 180g panering: 10,90kr (40,37kr/kg för fiskköttet)
Ica basic pollock: 400g fiskkött (pollock): 18:90kr 47,25kr/kg

Kan vara lokala prisskillnader antar jag, men om man har plats energimässigt för fiskpinnarna istället för pollocken och ändå föredrar smaken, finns det då någon nackdel rent proteinmässigt? Borde väl vara ungefär samma vad jag kan se.

King Grub
2017-11-15, 13:00
Det skall inte vara någon skillnad i proteinkvalitet. Det finns ingen del av fiskens kött som ger protein av sämre kvalitet.

Termy
2017-11-15, 14:17
Fiskpinnar är supernyttigt, men bara om man har potatismos samt citronpeppar till. Ungefär som lingonsylt till blodpudding.

StarkaUlf
2017-11-15, 16:01
Fiskpinnar är supernyttigt, men bara om man har potatismos samt citronpeppar till. Ungefär som lingonsylt till blodpudding.

Det krävs även remouladsås för att få i sig grönsaker. Man äter inte fiskpinnar utan remouladsås.

Termy
2017-11-15, 16:06
Det krävs även remouladsås för att få i sig grönsaker. Man äter inte fiskpinnar utan remouladsås.

Mjo den kombinationen kan jag väl böja mig att hålla med om. Men jag glömde dock att nämna ättika. Ättiksprik. Kombon citronpeppar och den syrliga ättiksmaken är jag uppvuxen med.

xan
2017-11-15, 17:00
Haha wtf, hur är fiskpinnar tallriksmodellen i en och samma vara? Fisk och brödsmulor bara?

EDIT: Not sure if skämt eller ej.

Diomedea exulans
2017-11-15, 17:10
Haha wtf, hur är fiskpinnar tallriksmodellen i en och samma vara? Fisk och brödsmulor bara?

EDIT: Not sure if skämt eller ej.
Makroförärdelningen är ju rätt optimal.

ApexProcyon
2017-11-15, 17:19
Fiskpinnar är ett av dom godare sätten att äta fisk på. Lax i olika former och makrill i tomatsås är det enda som trumfar.

Fiskpinnar har ett oförtjänt dåligt rykte som "barnmat".

Starke75an
2017-11-15, 18:08
Allt som är gott är nyttigt. Eller hur de nu var...

xan
2017-11-15, 20:26
Makroförärdelningen är ju rätt optimal.

Mikros är också en del av tallriksmodellen givetvis.

Xead
2017-11-15, 20:42
Det krävs även remouladsås för att få i sig grönsaker. Man äter inte fiskpinnar utan remouladsås.

Helvete vad sugen jag blev på fiskpinnar och remouladsås. Blir att trycka ett paket imorgon. :D

Länge sen sist jag åt fiskpinnar, underskattat käk!

Starke75an
2017-11-16, 22:01
Helvete vad sugen jag blev på fiskpinnar och remouladsås. Blir att trycka ett paket imorgon. :D

Länge sen sist jag åt fiskpinnar, underskattat käk!

Blev det pinnar idag?

Xead
2017-11-17, 06:44
Blev det pinnar idag?

Jajamen, Coops egna pinnar. Skjutsade in alla i ugnen, till pinnarna blev det Rydbergs curry remoulad, den var också fin!

AlexGBG
2017-11-17, 07:15
När jag äter fiskpinnar blir det oftast bara fiskpinnar, ibland en liten dutt potatismos med smör om kalorier finnes. På fiskpinnar har man såklart soya, och inget svammel med Remoulad eller liknande.

timoat
2017-11-17, 08:36
Fiskpinnar med ketchup och majonnäs är en guilty pleasure. Kan äta det istället för. Pizza ibland när jag känner för att unna mig nåt. Att jag inte ätit dem. Med remouladsås innan är ju ett mysterium. Jag brukar även klämma. Lite citron över och krydda med trocomar3 i pannan.

Shqypnia
2017-11-17, 09:55
Fiskpinnar trodde jag bara skapades i en hemlig och exklusiv klubb utav skolans mattanter. Det var fanimej inte igår.

Skoen
2017-11-17, 10:14
Idén med fiskpinnar är nog inte fel. Men halv/hel fabrikat är det.
Köp fisk och panera den själv med tex havregryn istället för mjöl som dem färdiga är så kan man få en väldigt god, enkel och nyttig maträtt.

Pokkes
2017-11-17, 11:35
Idén med fiskpinnar är nog inte fel. Men halv/hel fabrikat är det.
Köp fisk och panera den själv med tex havregryn istället för mjöl som dem färdiga är så kan man få en väldigt god, enkel och nyttig maträtt.

Varför havregryn istället för mjöl? är det godare?
har aldrig testat :)

unsuspected
2017-11-17, 12:10
Idén med fiskpinnar är nog inte fel. Men halv/hel fabrikat är det.
Köp fisk och panera den själv med tex havregryn istället för mjöl som dem färdiga är så kan man få en väldigt god, enkel och nyttig maträtt.

Funkar inte cornflakes också? Låter godare än havregryn,

pepplez
2017-11-17, 12:45
Funkar inte cornflakes också? Låter godare än havregryn,

Cornflakes funkar, även ströbröd och panko förstås. Havregryn har jag aldrig testat.

Leeee
2017-11-17, 14:01
Tycker fiskpinnar är näringsfattiga om man ser över innehåll

eternallord
2017-11-17, 15:09
Tycker fiskpinnar är näringsfattiga om man ser över innehåll

Fast en trevlig fiskpinne-sallad med diverse sallad och grönsaker vore ju optimalt da. Makros fran fiskpinnarna och micros fran allt annat *popcorn*

Xead
2017-11-17, 19:22
När jag äter fiskpinnar blir det oftast bara fiskpinnar, ibland en liten dutt potatismos med smör om kalorier finnes. På fiskpinnar har man såklart soya, och inget svammel med Remoulad eller liknande.

Soja kan jag tänka mig, det är fint till mycket. Kör med Würze (tänk flytande aromat, fullproppad med hälsovådliga smakförstärkare) på det mesta, svingött! :D

Bjorneman
2017-11-17, 20:11
Det är ganska simpelt att göra egna fiskpinnar, men det tar förstås lite längre tid.

Skoen
2017-11-17, 20:42
Varför havregryn istället för mjöl? är det godare?
har aldrig testat :)

Jag tycker det men det är ju en smak sak. Men havregryn är en bättre kolhydratskälla än vetemjöl då det innehåller mer vitaminer/mineraler. Även mer protein, betaglukan osv.
Vetemjöl är rätt näringsfattigt.

caelus
2017-11-17, 23:46
Åt tacos med fiskpinnar förra helgen. Följde detta recept (https://mittkok.expressen.se/recept/fish-taco/) och gjorde även en en mangosalsa till. Godaste jag ätit på länge!