handdator

Visa fullständig version : Innehåller tysk kvarg dioxin?


musmatta
2011-01-08, 17:22
Hej!
Det har ju varitfull rulle i media angående tyska livsmedel den senaste veckan. Jag och säkert många andra på detta forum äter en stor mängd tysk-ättad kvarg. Vet någon om detvär värt att bry sig om. Är ifs inte själv så brydd, men frugan gnäller då jag smäller i mig ett kilo om dagen...:whipped:

Så... Är den säker?

Benjila
2011-01-08, 17:46
Det var väl bara i kött från Tyskland?

Edit: Hoppas jag

http://www.slv.se/sv/grupp3/Nyheter-och-press/Nyheter1/Dioxin-i-tyskt-djurfoder/

musmatta
2011-01-08, 18:01
Sidan du länkade till nämner nog mejeriprodukter med, så det gäller nog inte bara kött.

johan_jazz
2011-01-09, 16:44
Det finns inga tecken på att livsmedel med hög dioxinhalt exporterats till sverige så svaret är nej. Som referens till mitt svar hänvisar jag till livsmedelsverkets nyhetsbrev.

Mvh, Johan

musmatta
2011-01-09, 18:29
Tack.
:thumbup:

Sverker
2011-01-09, 18:42
Ev. dioxin sitter i fettet. Tysk kvarg innehåller minimalt med fett.

johan_jazz
2011-01-09, 23:15
Tack.
:thumbup:

Så lite så:)