handdator

Visa fullständig version : Näringsinnehåll i hembakat och egna ihopkok


Savantielle
2010-12-07, 12:40
Tja!

Tänkte se ifall någon kunde upplysa mig ifall man, och i så fall hur, kan räkna ut näringsinnehållet på t.ex hembakat bröd eller en tonfiskröra man gjort. Är det bara att lägga ihop alla ingredienser och sedan gångra med 4 respektive 9 kalorier så är det klart, eller har tillagningsprocessen något att säga till om?

Lagar alltid eget bröd och vore skönt att kunna räkna på det under deff. Ssmma gäller nästan all annan mat, brukar inte äta ren tonfisk utan gillar att blanda och göra röra som består av krossade tomater, vitlök, tonfisk och kryddor. Tack på förhand och ledsen för den dåliga formateringen på textrn, skriver ifrån en mobil :D

jontet
2010-12-07, 13:28
näe det är bara väga och köra på 4 & 9!

Maod
2010-12-07, 13:41
Räkna ut antal kalorier på ingredienserna i brödet och väg sedan brödet när det är klart och svalnat så får du enkelt fram näringsvärden per 100 gram bröd.

jontet
2010-12-07, 13:44
edit: blev fel

Sniggel
2010-12-07, 21:47
De kalorier som ingredienserna innehöll föra bakning/tillagning är de samma efter att det är tillagat/bakat. Förutsatt att inget sipprat ut (ex när du steker bacon och fettet rinner av) någonstans.

Savantielle
2010-12-07, 22:12
Tack för alla snabba svar, uppskattas verkligen!

Alekto
2010-12-08, 14:47
näe det är bara väga och köra på 4 & 9!

Vad menas med 4&9?

Malmberg
2010-12-08, 16:18
Vad menas med 4&9?

Tror han syftar på att 1gram kolhydrat = 4Kcal och 1gram fett = 9Kcal. Därav 4&9.

jontet
2010-12-08, 19:27
Tror han syftar på att 1gram kolhydrat = 4Kcal och 1gram fett = 9Kcal. Därav 4&9.

jepps, fast du glömde protten !

Malmberg
2010-12-08, 20:10
jepps, fast du glömde protten !

Glömde o glömde, då får ju ts ta o skriva 4, 4 & 9 :cool: