handdator

Visa fullständig version : Min middag - Kyckling och lösgodis


hejhopp79
2010-12-02, 15:25
How about it?

Jag köpte lösgodis på Netto idag för det var så jäkla billigt. Nästan 400 g.

Så istället för en kolhydratskälla till middagen, så äter jag bara 500 g kycklingfilé och kompletterar denna måltid med 400 g lösgodis.

Morrris
2010-12-02, 15:27
Jaha?

Diskussionsmaterial?

Åsberg
2010-12-02, 15:29
Du blir fet av godis.

vicarious
2010-12-02, 15:30
Vad exakt ville du få fram med den här tråden? Att du åt en god middag? :D

Lämpar sig bättre här kanske

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=110768

hejhopp79
2010-12-02, 15:32
Nej jag tänkte väl mer hur mycket det sabbar. Jag deffar nämligen nu

Men det är väl bara kcal in och ut i slutändan eller hur? Och om det funkar att göra det såhär en gång

Joe Hardgainer
2010-12-02, 15:36
Downloading Carebox.....

Morrris
2010-12-02, 15:36
Du kommer inte bli fet av att äta lösgodis en gång. Hur man kan smälla i sig knappa halvkilot grisklövar och sirap övergår dock mitt förstånd.

vicarious
2010-12-02, 15:38
Nej jag tänkte väl mer hur mycket det sabbar. Jag deffar nämligen nu

Men det är väl bara kcal in och ut i slutändan eller hur? Och om det funkar att göra det såhär en gång

Ja och nej. Långt ifrån allting du överäter blir fett om du har legat på underskott innan. Förhoppningsvis har mycket lagrats in som glykogen.

Sen beror det ju på hur du åt resten av dagen. Oroa dig inte, din deff är inte förstörd.

hejhopp79
2010-12-02, 15:39
Alright. Sjukt onödig tråd; mer av en "säg att det är okej att äta det här"-tråd så att man kan göra det med gott samvete =)

hejhopp79
2010-12-02, 15:39
Ja och nej. Långt ifrån allting du överäter blir fett om du har legat på underskott innan. Förhoppningsvis har mycket lagrats in som glykogen.

Sen beror det ju på hur du åt resten av dagen. Oroa dig inte, din deff är inte förstörd.

Resten av dagen är 100 g havregrynsgröt, 30 g vassle och 500 g kycklingfilé.

Thanks!

vicarious
2010-12-02, 15:44
Resten av dagen är 100 g havregrynsgröt, 30 g vassle och 500 g kycklingfilé.

Thanks!

Det blir ca 3k kcal lite snabbt räknat. Verkligen inget att oroa sig över :)

hejhopp79
2010-12-02, 15:47
Det blir ca 3k kcal lite snabbt räknat. Verkligen inget att oroa sig över :)

Det blir absolut inte 3000 kcal.

Gröten är c:a 350 kcal, vasslet 100-120 kcal, kycklingen c:a 500 kcal.

Jag räknar lösgodiset på 350-400 kcal/100 g. Jag har 380 g lösgodis

375 * 3,8 = 1425 kcal på godiset.

1425+350+110+500= 2385

;)

Morrris
2010-12-02, 15:49
100 g gröt är inte 350 kcal heller. Snarare 50.

hejhopp79
2010-12-02, 15:53
100 g gröt är inte 350 kcal heller. Snarare 50.

Jag menar självfallet 100 g okokt gröt.

Insulinus
2010-12-02, 15:56
Godis i mat är klart underskattat. Testa att koka pasta och röra ner en påse polly under de sista minuterna.. Skitgott. ;)

limenka
2010-12-02, 16:00
Godis i mat är klart underskattat. Testa att koka pasta och röra ner en påse polly under de sista minuterna.. Skitgott. ;)

*jorgen*

Varför inte. Om choklad, leverpastej och majonnäs funkar så gör väl polly pch pasta det också

hejhopp79
2010-12-02, 16:04
Godis i mat är klart underskattat. Testa att koka pasta och röra ner en påse polly under de sista minuterna.. Skitgott. ;)

LOL

really? Har liksom aldrig tänkt tanken, men varför inte :D

Morrris
2010-12-02, 16:12
Jag menar självfallet 100 g okokt gröt.

Kokt eller inte, blir det fortfarande bara 50 kcal. Vattnet tar upp större delen av vikten.

Ja, jag ska sluta dryga mig nu...
*jorgen*

Varför inte. Om choklad, leverpastej och majonnäs funkar så gör väl polly pch pasta det också

Definera funkar.

hejhopp79
2010-12-02, 16:16
Du menar 50 g va?

Så du menar att 100 g gröt bara har näringsvärdet av 50 g gröt? Låter suspekt.

stevebc
2010-12-02, 16:19
150-200 g fruktos istället för ~0 med potatis, pasta, ris?

400 g lösgodis motsvarar väl dessutom ca 350 gram kolhydrater? Det är fasansfullt mycket på en måltid.

forslund
2010-12-02, 16:19
Kokt eller inte, blir det fortfarande bara 50 kcal. Vattnet tar upp större delen av vikten.

Han menar ju givetvis 100g havregryn, kokt till havregrynsgröt.

hejhopp79
2010-12-02, 16:26
150-200 g fruktos istället för ~0 med potatis, pasta, ris?

400 g lösgodis motsvarar väl dessutom ca 350 gram kolhydrater? Det är fasansfullt mycket på en måltid.

Ugh, nu blir jag sugen att tossa iväg godisposen i soporna :confused:

stevebc
2010-12-02, 16:29
Ja, vanligtvis är det väl sirap och socker man har i och det är ju alltid 50% fruktos. Andra vanliga ingredienser är olika fruktos- och glukossiraper som jag antar är antingen fruktos eller glukos.

Insulinus
2010-12-02, 16:39
LOL

really? Har liksom aldrig tänkt tanken, men varför inte :D

Aldrig??

Jag har provat massa godissorter i mat, ahlgrens bilar, polly, marshmallows och saltpastiller.

Kan direkt säga att allt godis fungerar inte men polly och marshmallows är utmärkt! :thumbup:

hejhopp79
2010-12-02, 16:40
Haha, låter faktiskt väldigt intressant. Ska prova det i matlagningen

Men va fan hur ska jag göra nu, äta godiset och inte noja eller tänka på all fruktos och skit och hur onödigt det egentligen är?

Opti vs. whatever

Eddie Vedder
2010-12-02, 16:45
Den trendigaste köttmarinaden för närvarande är ju coca cola i alla fall. Så vi ser kanske snart mer lösgodis i maten också. ;)

Insulinus
2010-12-02, 16:47
App app, kom ihåg vart ni hörde det först.... ;)

limenka
2010-12-02, 16:52
Definera funkar.

En explosion av smaker sätter dig i trans.

hejhopp79
2010-12-02, 16:55
En explosion av smaker sätter dig i trans.

Blir toungen bedövad av alla smaker?

limenka
2010-12-02, 16:56
Blir toungen bedövad av alla smaker?

Beror på hur negativt inställd du är.

hejhopp79
2010-12-02, 16:58
Tror fan jag gömmer undan godispåsen i något skåp så kan jag hitta det någon gång när jag är bakis och bli superlycklig!

Erkserks
2010-12-02, 17:09
Den trendigaste köttmarinaden för närvarande är ju coca cola i alla fall. Så vi ser kanske snart mer lösgodis i maten också. ;)

Lite mer info tack, låter spännande :)

clappen
2010-12-02, 17:11
Tror fan jag gömmer undan godispåsen i något skåp så kan jag hitta det någon gång när jag är bakis och bli superlycklig!

Så supa är okej för dig under en deff men inte käka godis? :confused:

Eddie Vedder
2010-12-02, 17:11
Lite mer info tack, låter spännande :)

Du har all info där. :D Att lägga köttbiten i coca cola innan grillning/stekning har blivit riktigt populärt. Jag vet inte hur länge men i vanliga fall brukar ju en marinad under natten göra köttbiten mör och god.

Marinad med socker brukar göra stekytan karamelliserad och grymt god. Och cola är ju dessutom väldigt surt så köttet möras säkert bra. Har aldrig testat själv men det uppskattades på ett avsnitt av "Halv åtta hos mig" bland annat. :)

Erkserks
2010-12-02, 17:14
Har aldrig testat själv men det uppskattades på ett avsnitt av "Halv åtta hos mig" bland annat. :)

Missade tyvärr det, kanske blir att testa detta :)

hejhopp79
2010-12-02, 17:14
Så supa är okej för dig under en deff men inte käka godis? :confused:

Absolut. Godiset kändes mest onödigt nu eftersom jag har annat som jag lätt kan laga hemma och suget gick över. Jag orkar inte vara så extremt strikt eftersom jag inte deffar för en tävling eller något. Det är kul att festa med människor, tråkigt att sitta hemma och häcka en Lördag. Simple as that

Dricka leangains-style ftw.

PS. Låter faktiskt riktigt gott att marinera i coca-cola :)

KaptenKnäsvag
2010-12-02, 17:47
Jag orkar inte vara så extremt strikt eftersom jag inte deffar för en tävling eller något. Det är kul att festa med människor, tråkigt att sitta hemma och häcka en Lördag. Simple as that

Så jävla gött att hänga på vuxendagis fullt av odrägliga typer

hejhopp79
2010-12-02, 18:11
Så jävla gött att hänga på vuxendagis fullt av odrägliga typer

Faktiskt.

Happ, blev 600 g kycklingfilé, 300 g fullkornspasta med olivolja på och en stor tallrik blandad sallad.

Istället för godis.

Jag är nöjd.

vicarious
2010-12-02, 18:13
Det blir absolut inte 3000 kcal.

Gröten är c:a 350 kcal, vasslet 100-120 kcal, kycklingen c:a 500 kcal.

Jag räknar lösgodiset på 350-400 kcal/100 g. Jag har 380 g lösgodis

375 * 3,8 = 1425 kcal på godiset.

1425+350+110+500= 2385

;)

Aha, okej. Jag räknade 500kcal/100g för godiset. 5x4=2000. Är det mycket choklad i påsen är det garanterat mer än 375kcal/100g. Men du kanske bara åt skumbananer? :thumbup:

vicarious
2010-12-02, 18:18
Ugh, nu blir jag sugen att tossa iväg godisposen i soporna :confused:

Äsch, tänk såhär istället - du får välfyllda leverglykogendepåer :D

Aldrig??

Jag har provat massa godissorter i mat, ahlgrens bilar, polly, marshmallows och saltpastiller.

Kan direkt säga att allt godis fungerar inte men polly och marshmallows är utmärkt! :thumbup:

Hur kommer man på tanken från början? Står och småäter godis när man kokar pastan och så tappar man några? ;) Har aldrig testat men varför förstöra två så redan perfekta saker som pasta och godis på det viset :D

eiri
2010-12-02, 18:19
Downloading Carebox.....

seeda då :furious:

hejhopp79
2010-12-02, 18:23
Eftersom topic nu är överspelat (maten är i min mage eller på väg runt i min kropp på olika sätt), så låt oss gå över till att diskutera det som togs upp angående godis (och läskedryck) i matlagning! Det ligger trots allt nära trådens namn.

Vi har bud på coca-cola i marinader. Vi har bud på Polly-choklad i pasta. What else?

Vad sägs om ahlgrens bilar i gröt, som kokas och blir lite mjuksega och goa.

Morrris
2010-12-02, 18:30
Choklad är väl ett ganska givet svar, om det kan tänkas gå under godis.

Insulinus
2010-12-02, 19:41
Hur kommer man på tanken från början? Står och småäter godis när man kokar pastan och så tappar man några? ;) Har aldrig testat men varför förstöra två så redan perfekta saker som pasta och godis på det viset :D

Grundregel för oss Biomedicinare

En god sak + en annan god sak, kommer oundvikligen bli en jättegod sak! ;)

Eddie Vedder
2010-12-02, 20:27
Så jävla gött att hänga på vuxendagis fullt av odrägliga typer

Om det är så alla dina fester ser ut förstår jag din syn på saken. Låter som du behöver byta umgänge, typ till trevligt folk som hejhopps polare verkar vara. :)

On topic: Ska man sedan förstöra tråden (vilket jag ska:D) så är ju sylt, gelé och torkad frukt i det närmaste att likna vid godis och det är ju knappast sällan som det ingår i rätter. Eller om man går lös på utbudet av frukostflingor. :D

isterbuk
2010-12-02, 20:30
Den trendigaste köttmarinaden för närvarande är ju coca cola i alla fall. Så vi ser kanske snart mer lösgodis i maten också. ;)

Ingen marinad men, jag fräste lite kyckling i pannan sen slog jag över det i en kastrull med julmust, lite kyckling fond, creme fraiche, kanel och ingefära.
Blev absolut inte tokigt :)

NiCrue
2010-12-02, 20:52
Så här i juletider kan man ju alltid koka julskinkan i lite hederlig coca cola - får man tro Nigella är det en given hit!

http://voixdouce.wordpress.com/2008/11/20/ham-in-coca-cola-yes-seriously/

944RS
2010-12-02, 20:59
Det har funnits Dr Pepper marinad/grillsås i flera år. Coca-cola går även bra att ha i köttfärsås om man nu inte vill marinera med det.
Att marinera kött i öl har jag oxå sett så att det dök upp grillsåser med smak av Budweiser och Tennesey Whiskey var kanske ingen skräll.

Polly hade jag i gröten förra julen och det var ju riktigt gott. Får väl göra om det i år igen:D

NiCrue
2010-12-02, 21:29
Polly hade jag i gröten förra julen och det var ju riktigt gott. Får väl göra om det i år igen:D

Helt rätt 944RS! Man ska hålla på traditionerna!

Albin Eriksson
2010-12-03, 06:47
Polly i gröten lät inte så hemskt konstigt, och jag marinerade nog kött i både öl och coca cola förra sommaren, smakade helt ok.

hejhopp79
2010-12-03, 14:31
Hmm, tänkte laga köttfärssås på 70/30-blandfärs idag.

Visserligen inte godis, men jag undrar hur en skvätt whisky skulle påverka smaken. Jag kan inte komma på något godis som passar i köttfärs?

Apos78
2010-12-03, 14:46
Polly i gröten lät inte så hemskt konstigt, och jag marinerade nog kött i både öl och coca cola förra sommaren, smakade helt ok.

Kött tillsammans med läsk är inte så tokigt. Julskinka på cola är gott:).

Kokade pasta i bubbelvatten med smak av granatäpple förra sommaren. Helt okej, även om det endast gjordes pga avsaknad av vanligt vatten.

stevebc
2010-12-03, 15:59
Haha, låter faktiskt väldigt intressant. Ska prova det i matlagningen

Men va fan hur ska jag göra nu, äta godiset och inte noja eller tänka på all fruktos och skit och hur onödigt det egentligen är?

Opti vs. whateverFörbränner du det är det väl ingen fara?

NiCrue
2010-12-03, 20:18
Hmm, tänkte laga köttfärssås på 70/30-blandfärs idag.

Visserligen inte godis, men jag undrar hur en skvätt whisky skulle påverka smaken. Jag kan inte komma på något godis som passar i köttfärs?

Whiskey i färsen låter inte som någon höjdare.
Ett par skvättar rött vin i chili con carnen, däremot, är att rekommendera! *drool*

Eddie Vedder
2010-12-03, 21:18
Whiskey i färsen låter inte som någon höjdare.

Man kan ju flambera. Det vill säga att använda whiskey/cognac till göra något coolt som inte påverkar smaken ett skit. :D

NiCrue
2010-12-04, 08:51
Man kan ju flambera. Det vill säga att använda whiskey/cognac till göra något coolt som inte påverkar smaken ett skit. :D

Haha, förvisso.
Men flamberad köttfärs har åtminstone jag aldrig hört talats om ;)

Sen är det ju inte helt sant att smaken inte påverkas - vid flambering lämnas ju en del "aromämnen" kvar. Det är ju snarare den skarpa smaken av alkohol som avdunstar/försvinner.

Patarei
2010-12-04, 13:50
Jag brukar ofta använda Belgisk trappistöl i min köttfärs. Det blir väldigt mustigt och gott. Chimay blå eller Rochefort 10 fungerar bra.
Har även använt mig av Calvados vilket också blir bra. Lite kraftfullare smak dock.

hejhopp79
2010-12-04, 13:52
Jag brukar ofta använda Belgisk trappistöl i min köttfärs. Det blir väldigt mustigt och gott. Chimay blå eller Rochefort 10 fungerar bra.
Har även använt mig av Calvados vilket också blir bra. Lite kraftfullare smak dock.

Mycket intressant, ska hålla det i åtanke nästa gång jag lagar köttfärs!

NiCrue
2010-12-04, 18:52
Jag brukar ofta använda Belgisk trappistöl i min köttfärs. Det blir väldigt mustigt och gott. Chimay blå eller Rochefort 10 fungerar bra.
Har även använt mig av Calvados vilket också blir bra. Lite kraftfullare smak dock.

Åh, det låter härligt! Jag älskar verkligen belgiska öl. Sedan jag besökte landet för några år sedan så är jag helt såld. Hur stor mängd öl har du i färsen? Och vilka ingredienser har du såsen i övrigt?

Gällande calvadosen så ställer jag mig dock något mer tvekande. Äppelbrännvin i en varmrätt? *screwy* *rolleyes*

christofer79
2010-12-04, 20:05
How about it?

Jag köpte lösgodis på Netto idag för det var så jäkla billigt. Nästan 400 g.

Så istället för en kolhydratskälla till middagen, så äter jag bara 500 g kycklingfilé och kompletterar denna måltid med 400 g lösgodis.

Har du inte läst om världens fetaste folk, en indianstam. Förr åt de exakt lika mycket kolhydrater som nu och var då ett folk med smala o hade fina muskler, skillnaden var att de bytt de nyttiga kolhydraterna som baljväxter, hela korn, rotfukter, melon mm till förädlade kolhydrater i form av pasta bröd mm. Det var det som fomade de smala välbyggda inianerna till världens fetaste.

Kolhydrater e ett måste men inte i form där de är förädlade.

isoglukos behöver inget insulin som öppnar upp för att komma in i fettcellen, tänk på det när du dricker din cola :-)

Eddie Vedder
2010-12-04, 20:14
Har du inte läst om världens fetaste folk, en indianstam.

Jag tror störst andel feta är i Toga men indianstammen i fråga är nog Pimaindianerna.

http://care.diabetesjournals.org/content/16/1/369.abstract

http://wholehealthsource.blogspot.com/2008/05/lessons-from-pima-indians.html

christofer79
2010-12-04, 20:17
Jag tror störst andel feta är i Toga men indianstammen i fråga är nog Pimaindianerna.

http://care.diabetesjournals.org/content/16/1/369.abstract

http://wholehealthsource.blogspot.com/2008/05/lessons-from-pima-indians.html

Just det pimaindianderna menade jag. Feta ska dom va i alla fall..

hejhopp79
2010-12-05, 14:05
Jag tror störst andel feta är i Toga men indianstammen i fråga är nog Pimaindianerna.

http://care.diabetesjournals.org/content/16/1/369.abstract

http://wholehealthsource.blogspot.com/2008/05/lessons-from-pima-indians.html

Intressant sida den andra. Den lägger vi en bookmark på!

stevebc
2010-12-05, 14:29
Har du inte läst om världens fetaste folk, en indianstam. Förr åt de exakt lika mycket kolhydrater som nu och var då ett folk med smala o hade fina muskler, skillnaden var att de bytt de nyttiga kolhydraterna som baljväxter, hela korn, rotfukter, melon mm till förädlade kolhydrater i form av pasta bröd mm. Det var det som fomade de smala välbyggda inianerna till världens fetaste.

Kolhydrater e ett måste men inte i form där de är förädlade.

isoglukos behöver inget insulin som öppnar upp för att komma in i fettcellen, tänk på det när du dricker din cola :-)Skillnaden är väl framför allt att de åt mer?

Fru_Flisa
2010-12-06, 21:08
Gällande calvadosen så ställer jag mig dock något mer tvekande. Äppelbrännvin i en varmrätt? *screwy* *rolleyes*

Jag tog de tipset och provade i köttbullar häromdagen, vart bra!

prOtotype
2010-12-07, 12:52
Whiskey i färsen låter inte som någon höjdare.
Ett par skvättar rött vin i chili con carnen, däremot, är att rekommendera! *drool*

Jack Danielsburgare är ruggigt gott

Insulinus
2010-12-08, 12:59
Jack Danielsburgare är ruggigt gott

Fick mig att tänka på den här.. :D

wZDv9pgHp8Q

Litecore
2010-12-08, 13:14
Fick mig att tänka på den här.. :D

wZDv9pgHp8Q
HAHAHA! jag blir så sjukt hungrig av att kolla på det där klippet ^^
åker ut på facebook direkt med taggade dietist-student-vänner !

Patarei
2010-12-09, 12:44
Åh, det låter härligt! Jag älskar verkligen belgiska öl. Sedan jag besökte landet för några år sedan så är jag helt såld. Hur stor mängd öl har du i färsen? Och vilka ingredienser har du såsen i övrigt?

Gällande calvadosen så ställer jag mig dock något mer tvekande. Äppelbrännvin i en varmrätt? *screwy* *rolleyes*

Hmm jag brukar höfta lite när det gäller mängden. Men ca halva flaskan ungefär. Jag är ganska så snål på övriga ingredienser. Men tomater, tomatsås, bönor samt kikärtor brukar hitta sin väg ner i pannan.

Jo Calvadosen tillförde en styrka som jag tyckte om. Men jag förstår din tveksamhet.