Visa fullständig version : Skippa bröd & pasta, ät mycket protein och förhindra övervikt
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/11/101124171536.htm
Vad säger ni?
Usa som är vår största konsument av naturens resurser och som är bland de fetaste i världen, ska plötsligt börja konsumera ännu mer kött och på så vis bidra ännu mer till påfrestnignen av vår natur :thumbup:
Skämt åsido. Det verkar ju som att studien bekräftar det som många av oss här vet, protein mättar bra, låg-gi-livsmedel är ofta mer mättande (inte alltid, men generellt) än hög-gi.
Angående mjölkprodukter så har det ju visats att man inte tillgodogör sig mjölkfettet lika bra, dock så rekommenderades det lågfett-mjölkprodukter och då är det knappast lönt att prata om den effekten. CLA som finns i mjölk har ju visats ge positiva effekter på viktnedgång över tid.
Men det är klart, låg-fett innebär ju mindre kcal, men samtidigt så tror jag mjölkfett är en bra kalorikälla för att skapa långvarig mättnad och tillfredsställelse och att man gör sig lite av en björntjänst av att få i sig låga mängder mjölkfett i sin jakt på att skära ner på kalorierna.
Exempel på en dag med högprotein och låg-gi:
"Breakfast: Low-fat A38 yogurt with muesli (without added sugar), wholegrain crispbread with low-fat cheese, an orange
Morning: Vegetable sticks and low-fat cheese sticks
Lunch: Wholegrain rye bread with lean meat or chicken cold cuts, mackerel in tomato sauce and misc. vegetables
Afternoon: Wholegrain rye bread with low-fat liver pâté and cucumber
Dinner: Stir-fried turkey with vegetables and wholegrain pasta; avocado salad with feta cheese and sugar peas"
Eddie Vedder
2010-11-26, 09:26
Jag skrev om den igår:
http://traningslara.se/ny-viktnedgangsstudie-och-nytt-bedrovlighetsrekord-i-aftonbladet/
Tallriksmodellen är tydligen sämst för att hålla vikten. ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.