Charleston
2010-11-23, 13:40
Korta versionen:
Kan man bli mer mottaglig för magsjuka vid PF, och/eller kan man drabbas värre om man väl blir sjuk?
Långa versionen:
För dryga två veckor sedan satte jag igång med vad jag själv tyckte var ganska extrem periodisk fast. Skippade frukost och lunch och åt kanske någon frukt samt PWO/EAA innan träning och sedan ett stort mål mat när jag kommit hem efter jobbet/träningen. Ytterligare något proteinrikt mellanmål intogs under kvällen. Vågen visade att dieten gick bra. Minus ca 4 kg på de första knappa 2 veckorna. Sedan två veckor in så har jag nu drabbats av maginfluensa. Misstänker att boven kan ha varit den sunkiga ater-work-buffe som intogs i fredags. Har i alla fall varit hemma sedan dess med feber (har avtagit) och diarre. Kände mig bättre igår och åt lite nudlar, det som fanns hemma när den inhandlade blåbärssoppan var slut. Vaknade i morse med känslan av att mina tarmar skulle sprängas. Efter dryga timmen av väldigt jobbiga smärtor i magen blev jag lite orolig och tog bussen till akuten. Där blev jag knappt insläppt genom dörren (av förklarliga skäl). Blev informerad om att efter längre tids magsjuka kan det bli smärtsamt i "tomma" tarmar. Hade dessutom brukat fel typ av febernedsättande/smärtstillande medicin (ibumetin) som kunde förvärra situationen. Fick med mig några panodil hem och lite matråd. Skönt att veta att det inte var något värre i alla fall. Det fortsatte göra jävligt ont ändå dock. Men efter nån timme eller två lugnande det ned sig.
Nu till min fråga. Kan mitt fastande ha varit en bov i detta drama eller är det bara ett sammanträffande? Kan t ex tänka mig att magen blivit känsligare eller så p g a dieten. Jag brukar annars ha vädligt "okänslig" mage vars största problem kanske kan vara att den blir lite gasigare än normalmagen, hehe.
Kan man bli mer mottaglig för magsjuka vid PF, och/eller kan man drabbas värre om man väl blir sjuk?
Långa versionen:
För dryga två veckor sedan satte jag igång med vad jag själv tyckte var ganska extrem periodisk fast. Skippade frukost och lunch och åt kanske någon frukt samt PWO/EAA innan träning och sedan ett stort mål mat när jag kommit hem efter jobbet/träningen. Ytterligare något proteinrikt mellanmål intogs under kvällen. Vågen visade att dieten gick bra. Minus ca 4 kg på de första knappa 2 veckorna. Sedan två veckor in så har jag nu drabbats av maginfluensa. Misstänker att boven kan ha varit den sunkiga ater-work-buffe som intogs i fredags. Har i alla fall varit hemma sedan dess med feber (har avtagit) och diarre. Kände mig bättre igår och åt lite nudlar, det som fanns hemma när den inhandlade blåbärssoppan var slut. Vaknade i morse med känslan av att mina tarmar skulle sprängas. Efter dryga timmen av väldigt jobbiga smärtor i magen blev jag lite orolig och tog bussen till akuten. Där blev jag knappt insläppt genom dörren (av förklarliga skäl). Blev informerad om att efter längre tids magsjuka kan det bli smärtsamt i "tomma" tarmar. Hade dessutom brukat fel typ av febernedsättande/smärtstillande medicin (ibumetin) som kunde förvärra situationen. Fick med mig några panodil hem och lite matråd. Skönt att veta att det inte var något värre i alla fall. Det fortsatte göra jävligt ont ändå dock. Men efter nån timme eller två lugnande det ned sig.
Nu till min fråga. Kan mitt fastande ha varit en bov i detta drama eller är det bara ett sammanträffande? Kan t ex tänka mig att magen blivit känsligare eller så p g a dieten. Jag brukar annars ha vädligt "okänslig" mage vars största problem kanske kan vara att den blir lite gasigare än normalmagen, hehe.