JakeShaft
2010-10-31, 04:23
Om man har en statistiskt väldigt förhöjd risk för att levern skall "sluta fungera" längre fram pga medicinintag, finns det då specifika livsmedel som man eventuellt bör undvika?
Jag menar inte alls att vissa livsmedel skulle leda till akuta leverskador. Men små förändringar kan göra stor skillnad på en 25-30 års period, eventuellt ännu längre. Jag undviker inte något martialiskt, men ändå bra att veta.
Saker som jag än så länge inte "får" använda/ta/göra är:
-Kaffe
-Té
-Kosttillskott (knappast alla men de gör det väl enkelt för sig, kan tänka mig att det även har att göra med provtagning)
-Alkohol
-Vikt-uppgång/nedgång
-Förändrat saltintag
-"Drastiskt" ändra vätskeintag under "längre" perioder
Vet inte om det är en relevant fråga på det här forumet, är egentligen bara lite nyfiken snarare än att hitta "farliga" saker. Better sorry then safe som jag brukar säga.
Jag menar inte alls att vissa livsmedel skulle leda till akuta leverskador. Men små förändringar kan göra stor skillnad på en 25-30 års period, eventuellt ännu längre. Jag undviker inte något martialiskt, men ändå bra att veta.
Saker som jag än så länge inte "får" använda/ta/göra är:
-Kaffe
-Té
-Kosttillskott (knappast alla men de gör det väl enkelt för sig, kan tänka mig att det även har att göra med provtagning)
-Alkohol
-Vikt-uppgång/nedgång
-Förändrat saltintag
-"Drastiskt" ändra vätskeintag under "längre" perioder
Vet inte om det är en relevant fråga på det här forumet, är egentligen bara lite nyfiken snarare än att hitta "farliga" saker. Better sorry then safe som jag brukar säga.