Visa fullständig version : Hjälp med ugnspannkaka med inga/lite kolhydrater
Bläddra förbi någon sån här på forumet så sent som igår men har letat igenom alla trådar och sökt men hittar bane mig inte den jag letar efter.
Posta gärna näringsvärdet på receptet också om ni kan det alltid kul att veta.
bear.flowertwig
2010-10-12, 22:37
Bläddra förbi någon sån här på forumet så sent som igår men har letat igenom alla trådar och sökt men hittar bane mig inte den jag letar efter.
Posta gärna näringsvärdet på receptet också om ni kan det alltid kul att veta.
Byt ut socker mot sötningsmedel här. Dubbla satsen så har du en ugnspannkaka. Min står just och svalnar...
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=113107
Byt ut socker mot sötningsmedel här. Dubbla satsen så har du en ugnspannkaka. Min står just och svalnar...
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=113107
Tack för tipset blir och pröva till lunch kanske :P
Bearflower!
Blandar du bara ihop alla ingredienser och sen in i en pajform/ugnsform?
200 grader? 30 min ?
Jag gjorde en i förrgår. Personligen tycker jag receptet i den länkade tråden ger en lite för söt pannkaka. Jag gjorde såhär:
250 g kvarg
2 hela ägg + 2äggvitor
0,5 msk socker, man kan byta ut det mot motsvarande mängd sötningsmedel
5 msk grahamsmjöl
en nypa salt
en nypa bakpulver
Sen knaperstekte jag ~150g rökt skinka och blandade ner i smeten så det blev en variant av fläskpannkaka. Gräddade i 200 grader ca 25min. Blev gott. Det blir lite "brödigare" med grahamsmjölet, vilket jag tycker passar bra ihop med skinkan.
http://airamsmat.webblogg.se/2008/september/pa-g-2.html
OneManArmy
2010-10-14, 08:21
Gjorde den där airams "pannkakan"
Förra helgen och den smakade. Umm speciellt.
Typ som en ostkaka med bacon fyllning. Gick att äta nylagad men dagen efter hade resterna blivit i stort sett en bit ost.. Med
Bacon
Testade mig runt och kom fram till att det här funkade bra:
350g kvarg
250g äggvita (5ägg ca)
2ägg
lite mindre än 1dl canderel
1 tesked vaniljsocker
Lite salt
Blanda ihop, smäll in i ugnen på 200grader i ca 25 - 35min.
Äts med fördel tillsammans med Önos jordgubb- eller hallonsylt :)
Näringsvärde har jag glömt tyvärr, men typ 80g protein, 10g fett och 25g kolhydrat kanske. Nej, jag kommer inte ihåg :p
Testade mig runt och kom fram till att det här funkade bra:
350g kvarg
250g äggvita (5ägg ca)
2ägg
lite mindre än 1dl canderel
1 tesked vaniljsocker
Lite salt
Blanda ihop, smäll in i ugnen på 200grader i ca 25 - 35min.
Äts med fördel tillsammans med Önos jordgubb- eller hallonsylt :)
Näringsvärde har jag glömt tyvärr, men typ 80g protein, 10g fett och 25g kolhydrat kanske. Nej, jag kommer inte ihåg :p
Slängde du in allt i en form eller i långpanna?
machine gun
2010-10-14, 17:33
Dessa muffins fick helt klart konsistensen av ugnspannkaka (recept postat av Grenen i måltidstråden): http://dietisttriathlet.blogspot.com/2010/10/glutenfria-proteinmuffins.html
Kör ner allt i samma form och in i ugnen bara, kan tänka mig att det blir riktigt bra. Ett tips är att lägga ett bakplåtspapper i botten, för det fastnar nog ganska lätt.
Slängde du in allt i en form eller i långpanna?Har testat båda två, föredrar långpanna kan jag säga :)
Har testat båda två, föredrar långpanna kan jag säga :)
Okej! :thumbup:
bear.flowertwig
2010-10-16, 21:31
Bearflower!
Blandar du bara ihop alla ingredienser och sen in i en pajform/ugnsform?
200 grader? 30 min ?
Yes! 200 grader och 25 min i min ugn.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.