handdator

Visa fullständig version : Pasta med 30% durumvete, 70% vete


Gädda
2010-10-05, 11:13
Jag undrar om det är någon viktig näringsmässig skillnad på de billigaste pastasorterna som bara innehåller 30% durumvete.

Det jag mest undrar över är om det skiljer sig i kolhydratkvalitet, om det är snabbare kolhydrater i den billiga pastan?

mikaelj
2010-10-05, 11:14
Nej.

King Grub
2010-10-05, 11:31
Nej? Har inte vanligt vetemjöl högre GI än durumvete?

Eddie Vedder
2010-10-05, 11:33
Vanligt svenskt vetemjöl har något lägre proteinhalt.

Gädda
2010-10-05, 11:34
Så är det ingen skillnad i GI?

Eddie Vedder
2010-10-05, 11:36
Så är det ingen skillnad i GI?

Leta upp referens #3 och kolla:

http://traningslara.se/gi-och-gl-en-kort-beskrivning/

mikaelj
2010-10-05, 11:40
Nej? Har inte vanligt vetemjöl högre GI än durumvete?

Inte enligt tabellen jag hittade.

....men spelar det någon roll i praktiken? GL kommer vara likvärdigt.

King Grub
2010-10-05, 11:44
GL av X kcal med GI 80 är inte detsamma som X kcal av GI 40. GL är GI delat med hundra och multiplicerat med livsmedlets kolhydratinnehåll i gram.