Visa fullständig version : Pasta med 30% durumvete, 70% vete
Jag undrar om det är någon viktig näringsmässig skillnad på de billigaste pastasorterna som bara innehåller 30% durumvete.
Det jag mest undrar över är om det skiljer sig i kolhydratkvalitet, om det är snabbare kolhydrater i den billiga pastan?
King Grub
2010-10-05, 11:31
Nej? Har inte vanligt vetemjöl högre GI än durumvete?
Eddie Vedder
2010-10-05, 11:33
Vanligt svenskt vetemjöl har något lägre proteinhalt.
Så är det ingen skillnad i GI?
Eddie Vedder
2010-10-05, 11:36
Så är det ingen skillnad i GI?
Leta upp referens #3 och kolla:
http://traningslara.se/gi-och-gl-en-kort-beskrivning/
Nej? Har inte vanligt vetemjöl högre GI än durumvete?
Inte enligt tabellen jag hittade.
....men spelar det någon roll i praktiken? GL kommer vara likvärdigt.
King Grub
2010-10-05, 11:44
GL av X kcal med GI 80 är inte detsamma som X kcal av GI 40. GL är GI delat med hundra och multiplicerat med livsmedlets kolhydratinnehåll i gram.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.