handdator

Visa fullständig version : Snabb&enkel tillagning av kyckling


Gabriel Forslund
2010-09-07, 23:55
Har ett kilo tinad kycklingfilé som jag glömde bort i köket, hektisk dag... Vill helst inte slänga och nu är det så att jag för tillfället inte har tid att stå och steka.
Skulle vilja be om lite tips för tillagning av kycklingfilén så snabbt och enkelt som möjligt, gärna utan passning. Eller om man kan spara den till imorgon utan att löpa risk för salmonella? *spy*

Någon som kan hjälpa? :Virro

Jontizz
2010-09-08, 00:40
in med den i ugnen en timma på låg temp (typ 190 grader om den är fryst, tinad typ 35 min 225 grader) med härliga kryddor av eget val, det blir gottgogtt^^

OneManArmy
2010-09-08, 06:18
tips ang ugnslagning..
släng ut dem i en sån där djup plåt och fyll upp med vatten till mitten på fileerna. Släng i ett par tärningar hönsbuljong i vattnet och dra på med lite salt/peppar över fileerna. Blir väligt saftiga och goda.

Tar en timma i 225c för 2kg frysta. Kanske halva tiden för tinade

F.W.Y.H
2010-09-09, 19:50
in med den i ugnen en timma på låg temp (typ 190 grader om den är fryst, tinad typ 35 min 225 grader) med härliga kryddor av eget val, det blir gottgogtt^^

Jodu 190 är ju väldigt låg temp, kör du med fahrenheit?


Helt tinad, 40 min, 120 grader.

bear.flowertwig
2010-09-09, 22:00
sök på "Fredrik_S" och "kyckling i ugn" så lär du hitta en nästintill patenterad lösning :D

Snobbe
2010-09-09, 22:20
Tipset är om du orkar bryna dom först och sen in med dom i ugnen. Annars kör dom rakt i ugnen på typ 160 grader tills dom e klara.

Gabriel Forslund
2010-09-10, 01:26
Tack för alla tips!


tips ang ugnslagning..
släng ut dem i en sån där djup plåt och fyll upp med vatten till mitten på fileerna. Släng i ett par tärningar hönsbuljong i vattnet och dra på med lite salt/peppar över fileerna. Blir väligt saftiga och goda.

Tar en timma i 225c för 2kg frysta. Kanske halva tiden för tinade

Detta ska provas! *drool*