handdator

Visa fullständig version : Frukost!


Adamantium
2010-08-17, 10:45
NU måste jag höra några synpunkter på min frukost,eftersom jag är extremt lat så vill jag ha så lite grejjer att diska och samt ordna

så jag tar mitt proteinpulver+havregryn och en banan i en mixer med lite vatten

nu till min fråga, gör det nån skillnad att havregrynen inte är kokt? det är verkligen inte gott som sagt ,men smidigt som fan

Eddie Vedder
2010-08-17, 10:51
Det går alldeles utmärkt och det är jättevanligt göra så. :)

PRound
2010-08-17, 10:58
det går bara bra! ett tips: häll i lite smaksatt yoghurt så blir det mycket godare!

citrullin
2010-08-17, 11:10
Går alldeles utmärkt. Jag kör ungefär samma och står mig bra på det

Kollan
2010-08-17, 11:34
Hur stor mängd av allt tar du?

Adamantium
2010-08-17, 14:08
Hur stor mängd av allt tar du?

hm 1,5dl havregryn,en banan och 1dl protein pulver samt 3 dl vatten

det blir tjockt och äckligt men fan det klår ju stöka fram smör,pålägg och mackor.men kul att höra andra göra samma sak!

annars då, hur mycket havregryn kör ni?

Albin Eriksson
2010-08-17, 14:28
det går bara bra! ett tips: häll i lite smaksatt yoghurt så blir det mycket godare!

Annars tar det nog rejält med smak av 1dl proteinpulver och bananen, yoghurten behövs nog inte.

Ivars
2010-08-17, 14:31
Bananen brukar göra underverk =))

Min frukost mixxer =
2-3Stekta ägg
1Banan
2Dl havregryn
Mjölk lagom så det blir drickbart. 5dl?.

Fischer
2010-08-18, 09:21
Går det att slänga i typ whey complete i gröten när den kokas? Nån som vet?

Eddie Vedder
2010-08-18, 09:52
Går det att slänga i typ whey complete i gröten när den kokas? Nån som vet?

Ja det går. Frågan är varför du skulle vilja göra det. Det är väl inget större problem att tillsätta det efteråt.

Risken finns att smaken förändras eftersom aspartam är lite värmekänsligt.

Fischer
2010-08-18, 13:38
Tja eller efter man kokat gröten då....okej, det var just värmen jag tänkte på, coolt, då ska jag testa!

riggen
2010-08-18, 22:02
Ja det går. Frågan är varför du skulle vilja göra det. Det är väl inget större problem att tillsätta det efteråt.

Risken finns att smaken förändras eftersom aspartam är lite värmekänsligt.

En fråga bara, på vilket sätt är aspartam värmekänsligt på en så låg värmepunkt som det är att koka havregrynsgröt när aspartam har en så pass hög smältpunkt som 246 °C.

Jag ifrågasätter verkligen inte, utan är mer bara ivrig att lära:)!
eftersom det även säkerligen är jag som fått det helt om "bakfoten":P