Visa fullständig version : Väga kyckling?
Big bicep
2010-07-05, 21:22
Hejsan
om jag ska väga stekt kyckling för att få ut rätt innehåll
vad ska jag då välja i listan över kyckling på livsmedelsverket finns ju en del tex kyckling stekt u skinn i ugn
storPines
2010-07-05, 21:35
seriöst?
storPines
2010-07-05, 21:41
fel user? :D
Big bicep
2010-07-05, 21:42
oj menade ostekt, altså kycklingfileer
Big bicep
2010-07-05, 21:43
finns ju allt utom kycklingfileer typ
storPines
2010-07-05, 21:44
finns en exel-fil här någonstans på forumet du kan använda föra att räkna med, riktigt bra.
Finns ju kycklingbröstfile utan skinn på slv.se
Annars har du väl ändå näringsinnehållsförteckning på förpackningen till kycklingen?
Big bicep
2010-07-05, 21:46
är ju ändå omöjligt att veta exakta kcal innehållet sen då den är stekt, då man ändå tillfört endel det som är jobbigt
är ju ändå omöjligt att veta exakta kcal innehållet sen då den är stekt, då man ändå tillfört endel det som är jobbigt
Tillfört en del? Vadå? Stekolja?
Det är ju omöjligt att veta kcalmängden i någonting som är stekt om du inte vet hur mycket kycklingen har sugit åt sig utav det som du stekt den i.
Big bicep
2010-07-05, 21:53
väldigt lite flytande margarin, men man får väll bortse från det och ändå gå efter, innehållsförtäckningen antar jag
väldigt lite flytande margarin, men man får väll bortse från det och ändå gå efter, innehållsförtäckningen antar jagEftersom kycklingen inte drar åt sig något margarin så kan du köra efter innehållsförteckningen ja. Det lilla margarin som blir på den lär vara på ytan och det är nog en hyffsat försumbar mängd.
WHITEFOLKS
2010-07-06, 01:03
Hur hade du tänkt dig att SLV som inte har en aning om vilken sorts kyckling du utgår från eller hur mycket saker du har tillsatt skulle kunna komma närmare än dig genom att läsa på innehållsförteckningen?
Eddie Vedder
2010-07-06, 07:40
är ju ändå omöjligt att veta exakta kcal innehållet sen då den är stekt, då man ändå tillfört endel det som är jobbigt
Det är inte ens samma kcalmängd i alla dina filéer i ett och samma paket. Att SLV's analysprover skulle vara identiska är helt orimligt.
Och om du nu oroar dig för värdet efter stekning förstår jag inte varför du väntar så länge. Väg den fryst.
Seriouscat
2010-07-06, 09:40
Innehålls förteckningen på säg tex fryst kycklingfilé från kronfågeln kronfåfel kyckling per 100g: 120kcal 23prot 3fett 0,1kolhydrater. Är det frysta filéer eller tinade?
vicarious
2010-07-06, 09:42
Innehålls förteckningen på säg tex fryst kycklingfilé från kronfågeln kronfåfel kyckling per 100g: 120kcal 23prot 3fett 0,1kolhydrater. Är det frysta filéer eller tinade?
där har du svaret.
King Grub
2010-07-06, 09:44
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=4275444&postcount=4
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=610927&postcount=7
...
Skrev ett inlägg men fick svar under länkarna. Hoppsan.
Skrev ett inlägg men fick svar under länkarna. Hoppsan.
Intressant att veta vad du fick för svar, då länkarna är motsägande.
Juggernaut78
2010-07-07, 18:15
* Kycklingbröstfilé utan skinn har enligt slv kcal 105 (23.1g protein)
* Kycklingbröstfilé, Mörad, Fryst, Guldfågeln 87% - 100kcal (21g protein)
* Kycklingbröstfilé, Marinerad, Fryst, Coop X-tra 80% - 100kcal (20g protein)
Om vi försöker jämföra opreppad kyckling med slvs värde:
100% Guldfågel: 105/0.87 = 120kcal (26.5g protein)
100% Coop x-tra (verkar vara halal-skräp, bleh): 105/0.8 = 130kcal (28.9g protein)
Slutsats:
Tillverkarna anger (surt nog) näringsvärde i opreparerat skick.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.