Visa fullständig version : Värma keso? (kort)
Försvinner typ proteinet i keson om man värmer upp den? tack!
Eddie Vedder
2010-04-15, 18:03
Givetvis inte. Då skulle proteinet redan vara borta
Hbgjjgjh
2010-04-15, 18:08
Kan det verkligen vara gott med varm keso? Något man borde prova?
Kan det verkligen vara gott med varm keso? Något man borde prova?
Inte bara kanske men man kan ju ha det i någon maträtt som äts varm.
Eddie Vedder
2010-04-15, 18:10
Kan det verkligen vara gott med varm keso? Något man borde prova?
Beror ju på vilken maträtt. Keso i gratänger är supergott, funkar bra att blandai köttfärsröra t.ex. Kesokaka har jag ännu aldrig provat men det verkar sjukt gott.
I vegetarisk lasagne är det gott att använda en blandning av spenat, tomatkross och keso som sås.
Civilrätt
2010-04-15, 18:26
brukar baka pajer och bullar med keso, superduper
Ostkaka gjord på keso är toknice med
Jag har hört någonstans att proteinet "dör" eller "tappar funktion" till viss del i värme. Låter konstigt, kan någon klargöra? Man kan ju köpa "värmetåligt" protein så någon sanning borde det väl vara?
Ristretto
2010-04-15, 18:58
Protein denaturerar väl till viss del när det blir bränt, exempelvis vid stekning av plättar så lämpar sig inte vassleprotein i smeten lika bra som kasein som tål värmen bättre.
Värme denaturerar protein och enskilda aminosyror kan förstärs, t e x när ytan bränns på pannkakan eller köttbiten.
Nu är kaseinproteinet i keso redan kraftigt denaturerat så mer värme kommer bara leda till att ostkornen drar ihop sig ännu mer och blir grynigare.
Aminosyrorna ligger faktiskt rätt skyddat i keso så de förstörs inte ( så mycket ).
Denatureringen i sig försämrar inte proteinupptaget.
Bygg en standard omelett, fyll den med keso, chorizo-salami och peppar-salami *drool*
kalaskonrad
2010-04-15, 20:48
Keso ovanpå på hemmagjorda pizzor, där keson följer med i ugnen, är sjukt nice. *cupid*
Helena E
2010-04-15, 21:01
Varma mackor med keso:
Bröd
Smör
Ost
Skivad kyckling
Purjolök
Senap
Keso
Ananas
Tomat
Oregano
In i ugnen!
Ut ur ugnen!
ÄT!!!
Kan det verkligen vara gott med varm keso? Något man borde prova?
Pasta med varmkeso och spenat är ju kunglingt!
Anton Fräs
2010-04-16, 08:45
Tacolasagnen (med keso i) längre ner på sidan är ju hur god som helst exempelvis. Värd att pröva om man inte gjort den tidigare.
Eddie Vedder
2010-04-16, 08:54
Okej, frågan kanske skall återgå till huvudämnet nu och inte en recepttråd för allt man kan göra med grynost.;)
SteveMiller
2010-04-18, 13:11
Försvinner typ proteinet i keson om man värmer upp den? tack!
Det kan dock bli ganska "klibbigt" samma konstistens som smält ost ungefär
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.