Logga in

Visa fullständig version : Värma keso? (kort)


myrhus
2010-04-15, 17:44
Försvinner typ proteinet i keson om man värmer upp den? tack!

Eddie Vedder
2010-04-15, 18:03
Givetvis inte. Då skulle proteinet redan vara borta

Hbgjjgjh
2010-04-15, 18:08
Kan det verkligen vara gott med varm keso? Något man borde prova?

stafh
2010-04-15, 18:10
Kan det verkligen vara gott med varm keso? Något man borde prova?

Inte bara kanske men man kan ju ha det i någon maträtt som äts varm.

Eddie Vedder
2010-04-15, 18:10
Kan det verkligen vara gott med varm keso? Något man borde prova?

Beror ju på vilken maträtt. Keso i gratänger är supergott, funkar bra att blandai köttfärsröra t.ex. Kesokaka har jag ännu aldrig provat men det verkar sjukt gott.

mikaelj
2010-04-15, 18:11
I vegetarisk lasagne är det gott att använda en blandning av spenat, tomatkross och keso som sås.

Civilrätt
2010-04-15, 18:26
brukar baka pajer och bullar med keso, superduper

Nils.R
2010-04-15, 18:32
Ostkaka gjord på keso är toknice med

Ean
2010-04-15, 18:37
Jag har hört någonstans att proteinet "dör" eller "tappar funktion" till viss del i värme. Låter konstigt, kan någon klargöra? Man kan ju köpa "värmetåligt" protein så någon sanning borde det väl vara?

Ristretto
2010-04-15, 18:58
Protein denaturerar väl till viss del när det blir bränt, exempelvis vid stekning av plättar så lämpar sig inte vassleprotein i smeten lika bra som kasein som tål värmen bättre.

Sverker
2010-04-15, 19:01
Värme denaturerar protein och enskilda aminosyror kan förstärs, t e x när ytan bränns på pannkakan eller köttbiten.

Nu är kaseinproteinet i keso redan kraftigt denaturerat så mer värme kommer bara leda till att ostkornen drar ihop sig ännu mer och blir grynigare.

Aminosyrorna ligger faktiskt rätt skyddat i keso så de förstörs inte ( så mycket ).

stafh
2010-04-15, 20:03
Denatureringen i sig försämrar inte proteinupptaget.

jikajd
2010-04-15, 20:03
Bygg en standard omelett, fyll den med keso, chorizo-salami och peppar-salami *drool*

kalaskonrad
2010-04-15, 20:48
Keso ovanpå på hemmagjorda pizzor, där keson följer med i ugnen, är sjukt nice. *cupid*

Helena E
2010-04-15, 21:01
Varma mackor med keso:

Bröd
Smör
Ost
Skivad kyckling
Purjolök
Senap
Keso
Ananas
Tomat
Oregano

In i ugnen!
Ut ur ugnen!

ÄT!!!

myrhus
2010-04-16, 08:43
Kan det verkligen vara gott med varm keso? Något man borde prova?

Pasta med varmkeso och spenat är ju kunglingt!

Anton Fräs
2010-04-16, 08:45
Tacolasagnen (med keso i) längre ner på sidan är ju hur god som helst exempelvis. Värd att pröva om man inte gjort den tidigare.

Eddie Vedder
2010-04-16, 08:54
Okej, frågan kanske skall återgå till huvudämnet nu och inte en recepttråd för allt man kan göra med grynost.;)

SteveMiller
2010-04-18, 13:11
Försvinner typ proteinet i keson om man värmer upp den? tack!

Det kan dock bli ganska "klibbigt" samma konstistens som smält ost ungefär